Olasz sajtgolyó

0
107
olasz sajtgolyo

Előételként, hidegtálakra, vagy köretként kiváló választás ez az olasz sajtgolyó. Sajtból inkább a karakteresebb ízűt válasszuk és akár többfélét is. Nálunk karácsonykor mindig kerül az asztalra a rántott hal mellé, de évközben is többször elkészítem. 

olasz sajtgolyoHozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 20 dkg bármilyen karakteres ízű reszelt sajt 
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 ek szárított bazsalikom – vagy friss, kb 10 levélke
  • bors
  • rózsabors – ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

A sajtokat keverjük krémesre, reszeljük hozzá a fokhagymát, ízesítsük – ha van otthon friss bazsalikom levél, akkor aprítsuk azt hozzá. Tegyük a masszát a hűtőbe legalább 1 órára, majd formáljunk diónyi gombócokat belőle. Tálaláskor szórjuk meg a golyókat tört rózsaborssal.

A receptet beküldte: Baloghné Kele Judit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here