Narancsos – mákos – túrós szelet

0
86

Kiváló vendégváró, egyszerűen elkészíthető és nagyon finom. A friss narancstól pedig üdítően friss sütemény.

 

Hozzávalók:

 

A tésztához: 

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 5 dkg Mester Család süteményliszt
  • 2 ek étolaj
  • 1 narancs reszelt héja

A túrókrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 3-4 ek cukor – vagy ízlés szerint
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tk étk. zselatin
  • 50 ml víz
  • 2 dl tejszín

A tetejéhez: 

  • 3 dl narancslé
  • 1 ek porcukor
  • 20 g étk, zselatin

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kb 20 x 30 cm-es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd hozzáforgatjuk a mákkal elkevert lisztet, a narancshéjat és az olajat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb. 18-20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha a piskóta elkészült, rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és hagyjuk kihűlni.
A túrót villával krémesre törjük. Ízesítjük, hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint, majd hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt. A krémet a piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük dermedni. A két narancsot kifacsarjuk, a levét kiegészítjük 100%-os narancslével, hogy 3 dl legyen. Majd forráspontig főzzük a zselatinnal. Azután megvárjuk amíg langyosra hűl és ráöntjük a túrókrémre. 3-4 óra dermesztés után szeleteljük.

 

A receptet beküldte: Balogh Tímea

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here