Narancsos borhabkrém

A pohárkrémek mindig mutatósak és az elkészítésük sem igényel nagy szakértelmet. Gyorsan elkészül és kiváló pohárdesszertet kínálhatunk a vendégeknek.

 

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 4 dl tej
  • 3 dl jó minőségű fehér édes bor 
  • 3 ek étk. kukoricakeményítő
  • 15 dkg cukor
  • 1 kk vanília kivonat
  • 2 db narancs reszelt héja és húsa
  • 4 dl tejszín

 

 

 

 

Elkészítés: 

A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a vanília kivonatot és a keményítőt. Hozzáadagoljuk a tejet, a bort és folytonos keverés közben sűrű krémet főzünk belőle. Kihűtjük. A tejszínt habbá verjük és kb a 3/4 részét lazán beleforgatjuk a borkrémbe. A narancsgerezdeket felkockázzuk és a poharak aljára eloszlatjuk, majd rákanalazzuk a krémet. A maradék tejszínhabbal, narancsgerezddel díszítjük és jól lehűtve kínáljuk.

 

A receptet beküldte: Baloghné Kele Judit

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here