Mindenmentes habkarika

0
27
habkarika

Így az ünnepek előtt különösen azokat örvendeztetheti meg ez a recept, akiknek a tojást, a cukrot, a tejet és a glutént is el kellett hagyni.

habkarikaHozzávalók: 

  • 20 dkg eritritpor vagy porXukor
  • 50 g csicseriborsó konzerv lé
  • por állagú ételszínezék

 

 

 

 

Elkészítés: 

A csicseri levet forraljuk  be a felére (25g). Tegyük az édesítőszer felét a robotgép üstjébe. Ha színezni szeretnénk, adjuk hozzá a por állagú színezéket. Öntsük rá a csicseri levet, forgassuk át, majd a maradék édesítőszert is adjuk hozzá. Kezdjük el kevertetni a habverővel teljes fokozaton. Akkor készült el a hab, amikor a habverőn csúcsot képez, ez kb. 10 perc. A habot töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba és nyomjunk belőle karikákat. (Kb. 13 db lesz belőle) Melegítsük elő a sütőt 100 fokra és tegyük be a tepsit. Kb. 25-30 percig érdemes “sütni”. Amikor kivesszük a sütőből, még elképzelhető, hogy lágy a habcsók, de mire teljesen kihűl, megszilárdul.

A receptet beküldte: Putóczki Gáborné

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here