Mézes puszedli újraértelmezve

0
33
mezes puszedli

Igazi karácsonyi sütemény a mézes puszedli, amit még ünnepek után is jól esik eszegetni, persze csak ha marad belőle. Gluténmentes változatát készíthetjük el az alábbi recept szerint.

mezes puszedliHozzávalók: 

  • 10 dkg datolya magozva
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj
  • 1 db L-es tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 ek szezámmagliszt
  • 2 ek darált dió
  • 3 ek GM zabpehelyliszt
  • 1 evőkanál méz
  • fél mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszelt héja

A díszítéshez:

  • 3 ek porXukor vagy eritritpor
  • 1 tojás fehérje

Elkészítés: 

A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom lereszelt héját,  a mézet, a tojást és a  tojás sárgáját turmixgépbe rakjuk és homogénre mixeljük. Egy tálba kimérjük a liszteket, a darált diót és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkverjük, majd a datolyás masszához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. A  tojásfehérjét kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat, majd simára keverjük. Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük. Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.

A receptet beküldte: Putóczki Gáborné

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here