Mézes narancsos csirkecomb

0
52
mezes narancsos csirkecomb

 

Ezek a mézes-narancsos csirkecombok nálunk karácsonykor az egyik kötelező fogás egyike. Mindenki  nagyon szereti, sőt, pár aszalt szilvát is szoktam mellé dobni, hogy még ízletesebb legyen. Köretnek vajas burgonyát vagy mazsolás rizst kínálhatunk mellé.

mezes narancsos csirkecombHozzávalók:

  • személyenként 4 db egész csirkecomb
  • 1 fej fokhagyma
  • 2  narancs
  • 2 ek méz
  • bors
  • aszalt szilva – ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és elrendezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet kikeverjük egy narancs kifacsart levével és a felét rálocsolgatjuk a húsra. Hozzátesszük a fokhagymagerezdeket és letakarjuk alufóliával. Majd hűtőbe tesszük kb. 1 órára pácolódni. Azután előmelegített 180°C-os sütőben 30 percig letakarva sütjük. Majd levesszük a fóliát és egy ecsettel átkenjük a combokat a megmaradt mézes narancslével. Mellétesszük a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát. Sütés közben még párszor megkenegetjük a mézes narancsos lével és szép pirosra/ropogósra sütjük.

A receptet beküldte: Baloghné Kele Judit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here