Meggyes tortácska (paleo)

meggyes tortacska

 

Ha nem tudunk sok időt tölteni a konyhában, akkor sem kell a cukrászdából hozatni süteményt a karácsonyi asztalra, mert némelyik pillanatok alatt összeállítható. A többi már csak a sütő dolga. Ilyen ez a tortácska.

meggyes tortacskaHozzávalók:

  • 15 dkg paleo süteményliszt
  • 2 marék darált dió
  • 4 tojás
  • 1 ek. négyszeres édesítő
  • 4 ek. olvasztott kókuszzsír
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só
  • csipet fahéj
  • 35 dkg cukormentes meggybefőtt vagy fagyasztott meggy

 

 

 

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem. A sárgáját az édesítővel addig kevertem amíg kifehéredett, majd keverés mellett hozzácsurgattam a kókuszolajat. Összekevertem a lisztet a sütőporral, sóval, fahéjjal, majd óvatos keveréssel összeforgattam a habbal. Kanalanként hozzákevertem a lisztet is. A tésztát egy 20 cm átmérőjű szilikonos tortaformába simítottam, majd elrendeztem rajta a meggyet. 170 fokon kb. 20 percig sütöttem. Amikor szép színe lesz és kicsit elválik a forma oldalától, akkor kész. Készülhet bármilyen más gyümölccsel is.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here