Májjal töltött csirkemell, ánizsos almával és párolt zöldségekkel

0
31
majjal toltott csirkemell

Egy mutatós és nagyon finom ételt kínálok a karácsonyi asztalra. Ott ahol nagy a család, vagy több vendéget várnak, többféle ételt is kell készítenünk, hogy minden ízlést ki tudjunk elégíteni. Ebből a gyerekek, diétázók, vagy a könnyebb ételt kedvelők is szívesen fogyasztanak majd.

majjal toltott csirkemellHozzávalók:

A pecsenyéhez:

  • 1 nagyobb csirkemell filé
  • 5 db csirkemáj
  • bors
  • majoránna
  • 2 cikk fokhagyma
  • 9 szelet baconszalonna
  • 1 ek. libazsír

A párolt zöldségekhez:

  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 sárgarépa
  • 1 kisebb zeller
  • 1 kisebb karalábé
  • 2 ek. kókuszzsír

Az almához:

  • 5 db zöldalma
  • 1 ek. kókuszzsír
  • 1 kk. őrölt ánizs
  • 1 tk. négyszeres édesítő
  • csipet só

Elkészítés:

A csirkemellet nagyobb szeletekre vágjuk, majd jó nagyra kiklopfoljuk. Sóval, borssal, majoránnával, zúzott fokhagymával bedörzsöljük. A májakat elfelezzük és mindegyiket belecsavarjuk egy-egy szelet csirkemellbe, majd 1-1 csík baconszalonnába. A kókuszzsírral kikenünk egy kisebb hőálló tálat és belerakjuk a tekercseket. Megvizezett sütőpapírral (esetleg alufóliával) lezárjuk, majd 180 fokon 45 percig sütjük. A takarást levéve mindkét oldalát pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a köretet. A megtisztított és apró kockákra vágott zöldségeket kókuszzsírral dúsított vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A végén a tekercsekből kisült szaftban átforgatjuk. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, héjastól felszeleteljük. A kókuszzsírral lábasba rakjuk, rászórjuk az ánizst és az édesítőt, majd gyakori kevergetéssel roppanósra pároljuk. Mindent tálra rendezve tálaljuk.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here