Macskaszem

macskaszem

 

Kedvenc sütinket sikerült gluténmentesre átvariálnom. Szerintem tökéletes és lisztérzékenyként sem kell lemondani róla.

macskaszemHozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg Naturbit glutén- és búzamentes lisztkeverék
  •  4 tojás sárgája
  • 14 dkg margarin
  • 1 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 dl langyos tej 
  • egy csipet só

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás fehérje
  • 1 citrom reszelt héja + leve
  • magozott meggy
  • a meggy leve
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • zsemlemorzsa
  • tejföl a kenéshez

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. A tésztát 2 felé vesszük, majd pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket. A darált diót összekeverjük a porcukorral, belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét. Jól összekeverjük, majd felverjük a tojásfehérjét és ezzel is összekeverjük. A meggy levét a kukoricakeményítővel megfőzzük, mint a pudingot. Kinyújtjuk egyesével a tésztát. A hosszanti széleit megszórjuk zsemlemorzsával, erre tesszük sorban a meggyet és a közepe felé haladva felcsavarjuk a tésztát mindkét oldalon úgy, hogy középen maradjon hely. Erre kenünk a megfőtt meggyléből, majd a fele tölteléket rákenjük. A másik tésztának a 2 hosszanti szélét megkenjük a töltelékkel, erre tesszük a meggyet, majd feltekerjük mind a 2 oldalt, míg össze nem érnek. A tésztarészeket megkenjük tejföllel, majd közepes lángon készre sütjük. Az első töltési módszernél érdemes sütőpapíron kinyújtani a tésztát s majd ha meg van töltve, papírral együtt áthelyezni, másképp nagyon nehéz lenne a középső töltelék miatt.

A receptet beküldte: Dánielné Kata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here