Lisztmentes gesztenyés csokoládétorta

0
37
gesztenyes csokoladetorta

Nincs karácsony torta és gesztenye nélkül. Kezdő háziasszonyoknak ajánlom ezt a nagyon egyszerű, de ízben gazdag, lisztmentes csokoládétortát. Elronthatatlan és brutál finom.

gesztenyes csokoladetortaHozzávalók: 

  • 5 tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 7,5 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé 
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 50 ml rum
  • 5 dkg kakaópor
  • csipet só
  • 6 g sütőpor

Tetejére:

  • 5-5 dkg ét- és tejcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • trüffelgolyók

Elkészítés:

Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A sütőt 170°C-ra előmelegítjük. A csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk, a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük. A tojásokat fehéredésig keverjük az édesítővel, majd hozzákeverjük a vajas csokoládét, a rumot és a gesztenyét. Végül hozzáforgatjuk a sóval, sütőporral átszitált kakaóport. A masszát a formába simítjuk és kb. 40-45 percig, tűpróbáig sütjük. Ha a tészta megsült, rácsra borítva kihűtjük. A tetejére felforraljuk a tejszínt, majd ráöntjük az összetördelt csokoládéra. Hagyjuk 1-2 percig állni, amíg megolvad a csokoládé, azután simára keverjük. Langyosan a tortára simítjuk és tetszés szerint díszítjük.

A receptet beküldte: Baloghné Kele Judit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here