Lazacpatkó rukkolás paszternákpürével

lazacpatko rukkolas paszternakkal

Gluténmentes Ünnepi receptversenyünkre ismét egy finom halétel receptje érkezett.

lazacpatko rukkolas paszternakkalHozzávalók:

A halhoz:

  • lazac patkó
  • bors
  • kókuszzsír

A körethez:

  • fél kg paszternák
  • egy maréknyi rukkola saláta
  • 1 ek. kókuszzsír
  • bors

A tálaláshoz:

  • friss petrezselyemzöld
  • fél citrom

 

 

 

Elkészítés:

A lazac bőrét lenyúzzuk, megszórjuk sóval, borssal és öntöttvas serpenyőben, 3-3 percig nagy lángon, kókuszzsírban megsütjük. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemmel és meglocsoljuk kevés citromlével. A megtisztított, karikákra vágott paszternákot sós vízben puhára főzünk. 1 ek. kókuszzsírral, sóval, borssal és a rukkola salátával aprítógépben krémesre turmixoljuk.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here