Körtés zöldsaláta

kortes zoldsalata

A körte szinte egész évben kapható, nagyon kellemessé teszi ezt a salátát. Előre elkészíthetjük a salátás tálunkat, de az öntetet csak tálalás előtt locsoljuk rá, hogy a zöldsaláták roppanósak maradjanak.

kortes zoldsalataHozzávalók:

  • 2 db vilmoskörte
  • 1 kis csomag saláta mix (káposzta, sárgarépa)
  • 1 fejes saláta közepe összedarabolva
  • 1 cs. újhagyma
  • 2 db koktélparadicsom
  • 1 marék rukkola saláta

Öntethez:

  • fél citrom leve
  • 1 ek. dijoni mustár
  • bors
  • 3 ek olíva olaj
  • kevés folyékony édesítő
  • 1 cs. aprított petrezselyemzöld
  • kevés só

Elkészítés:

A körtét meghámozzuk, vékony szeletekre, majd kisebb darabokra vágjuk. A paradicsom kivételével óvatosan összekeverjük a saláta többi hozzávalójával. Az öntet hozzávalóit kisebb csavaros üvegbe rakjuk, a kupakkal lezárjuk, majd rázva jól összekeverjük. Tálra rendezzük az összekevert zöld hozzávalókat, meglocsoljuk az öntettel. Végül a koktélparadicsom szeletekkel díszítünk.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here