Körtés póréhagyma

kortes porehagyma

 

Bármilyen húsételhez pompás köret, de halakkal különösen jól harmonizál ez az ízvilág.  Ha van grillserpenyőnk, abban dekoratívabban tudjuk elkészíteni.

kortes porehagymaHozzávalók:

  • 2 póréhagyma
  • 2 körte
  • 1 tk. tárkony
  • 2 tk. zsálya
  • 1 ek. kókusz- vagy libazsír
  • 1 ek méz (opcionális)
  • bors

 

 

 

Elkészítés:

A póréhagymát karikákra, a hámozott körtéket hosszában vékony szeletekre vágjuk. A zsiradékon először mindkét felükön megsütjük a körteszeleteket, majd amikor már szép színük van, kivesszük és félretesszük őket. Ha kell, még egy kevés zsírt olvasztunk a serpenyőben, hozzáadjuk a zöldfűszereket és a felkarikázott póréhagymát. Közepes lángon néhány perc alatt roppanósra pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a mézzel és hozzákeverjük a sült körteszeleteket.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here