Kókuszkocka gluténmentesen

0
38
kokuszkocka

 

A finomlisztet rizslisztre cserélve máris gluténmentessé válik ez a közkedvelt sütemény.  Kis adag, kb. 16 db készül ebből az adagból, de ha másféle sütemény is kerül a karácsonyi sütis tálra, szerintem bőven elég. De ez persze függ a család létszámától is. Bátran duplázzátok! 

kokuszkockaHozzávalók:

A tésztához:

  • 22 dkg rizsliszt
  • 6 dkg méz
  • 8 dkg porcukor
  • 8 g sütőpor
  • 2 db tojás
  • 6 dkg vaj
  • 60 ml tej
  • csipet só

A mázhoz:

  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek rumaroma – vagy ízlés szerint
  • 50 ml tej

A hempergetéshez:

  • 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A vajat a mézzel folyósra melegítjük. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajas mézet és a tejet.  Majd összeforgatjuk sóval és sütőporral elkevert liszttel. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 22 x 22 cm-es tepsibe simítjuk és 180°C-ra melegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Ha a tészta megsült, rácsra borítva kihűtjük. A széleit egyenesre vágjuk és felkockázzuk (5 x 5 cm ). A máz hozzávalóit összeolvasztjuk, majd megmártjuk benne a tésztakockákat és kókuszreszelékbe forgatjuk.

A receptet beküldte: Baloghné Kele Judit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here