Kávés diós szelet

0
78
kaves dios szelet

Kávés, diós és ellenállhatatlanul finom sütemény.

kaves dios szeletHozzávalók:

Piskótához:

  • 3 tojás
  • 6 ek porcukor
  • 3 ek víz
  • 10 dkg darált dió
  • 3 ek Mester Család süteményliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 ek olaj
  • csipet só

Krémhez:

  • 18  dkg porcukor
  • 18 dkg puha margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 50 ml presszókávé
  • fél ek instant kávé
  • 1 tk vanília kivonat

Továbbá:

  • gluténmentes ostyalap
  • durvára vágott pirított dió

Elkészítés:

A sütőt 190°C-ra melegítsük elő. Egy 25 x 25 cm-es tepsi aljára terítsünk sütőpapírt és helyezzünk bele annyi ostyalapot, hogy kitöltse az alját. A piskótához válasszuk ketté a tojásokat, a fehérjét a sóval verjük habbá. A sárgákat a porcukorral és a vízzel keverjük fehéredésig, majd óvatosan keverjük össze a tojáshabbal. Szitáljuk hozzá a dióval vegyített sütőporos lisztet és forgassuk össze a habbal. Végül keverjük hozzá az olajat. A masszát simítsuk az ostyára és süssük tűpróbáig.
A krémhez a tojássárgáját és 8 dkg porcukrot vízgőz felett verjük addig, amíg szépen kifehéredik. Majd öntsük hozzá a kávét és keverjük addig, amíg szépen besűrűsödik és a duplájára nő a krém. A margarint a maradék porcukorral keverjük habosra, majd apránként adagoljuk hozzá a kihűlt kávés krémet és habosítsuk tovább. Végül keverjük hozzá a vaníliát és az instant kávét. A kihűlt piskótára simítsuk rá a krémet és szórjuk meg durvára vágott, pirított dióval.

A receptet beküldte: Baloghné Kele Judit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here