Karfiolkrémleves lazacfilével

0
32

Ezt a könnyű, karfiolból készült levest kiegészíthetjük egy kis hallal, aminek az íze nem nyomja el a karfiol ízét.

 

Hozzávalók:

  • 1 db közepes méretű karfiol
  • 1 db kisebb sárgarépa
  • 5 dkg főtt gesztenye
  • 20 dkg füstölt lazacfilé
  • 4 ek mascarpone
  • 1 l csirke erőleves
  • bors
  • zöld koriander

 

 

 

Elkészítése:

Feldaraboljuk a karfiolrózsát, kivéve 2 darabot, amit vékonyan felszeletelünk. Kis kockákra vágjuk a gesztenyéket, a sárgarépát és a lazacszeleteket. A karfiolt (kivéve a szeleteket) és a sárgarépát kevés vajon megpirítjuk, felöntjük erőlevessel, beletesszük a gesztenyét. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Kevés levessel simára kavarjuk a mascarponét, beletesszük a levesbe. A tűzről levéve összeturmixoljuk. Újból felforraljuk, beletesszük az aprított korianderzöldet. Tányérokba teszünk a lazacdarabokból és a vékonyra szelt nyers karfiolrózsákból és forró levessel leöntjük.

 

A receptet beküldte: Ludányi Emőke

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here