Karácsonyi pisztráng avokádós salátával

0
38
karacsonyi pisztrang avokados salataval

Karácsonykor a legtöbb háziasszony készít valamilyen halas fogást és ehhez általában pontyot vásárolnak. Ha változtatni szeretnénk a hagyományos rántott hal menün, készítsük el ezt az egyszerű és finom halételt. Javaslom annál is inkább, mert nem igényel felügyeletet, a sütő elvégzi a dolgát. Ha egy könnyű salátával tálaljuk, igazán sokat tettünk az egészségünkért.

karacsonyi pisztrang avokados salatavalHozzávalók:

  • személyenként
    1 db konyhakész pisztráng
  • halanként 2 szelet bacon
  • 1 citrom
  • 1 hagyma

A hal fűszerezéséhez:

  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 tk. majoranna
  • 1 tk. petrezselyem
  • fél tk. bors
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 2 ek olaj

Avokádós salátához:

  • 1 érett avokádó
  • fél jégsaláta
  • 1 sárgarépa
  • 1 kis csomag „Puszta” saláta mix
  • 1 narancs
  • fél citrom
  • tökmag
  • színes bors

Elkészítés:

A fűszereket összekeverjük az olajjal és egyenletesen rákenjük a beirdalt, besózott halra. Állni hagyjuk pár órát, de ha van idő, akár 1 éjszakát. Sütés előtt elrendezzük rajta a citromszeleteket, a baconnal körbetekerjük. Majd kiolajozott tepsibe fektetjük, rászórjuk a felkarikázott hagymát. Fél dl vizet öntünk alá. Alufóliával letakarjuk a tepsit és 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és további 10 percig sütjük.
Az avokádós salátához egy tál fölött meghámozzuk a narancsot úgy, hogy a fehér héját is levágjuk. (A tálban felfogjuk a narancs levét.) A jégsalátát kisebb darabokra vágjuk, összekeverjük a saláta mix-szel, a darabolt narancsfilével és a vékony csíkokra vágott, vagy reszelt sárgarépával. Az avokádót meghámozzuk, húsát felszeleteljük és megforgatjuk a citrom kifacsart levében. Mindent  lazán összeforgatunk és elrendezzük egy tálon. Megszórjuk tökmaggal, durvára tört színes borssal és enyhén megsózzuk. Tálalás előtt meglocsoljuk a felfogott narancslével és egy kevés olívaolajjal.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here