Karácsonyi hócsoda (glutén- és tejmentes)

0
39
karacsonyi hocsoda

Érdemes a receptemet kipróbálni, igazi karácsonyi ízvilág. Igen pepecselős, de megéri a látványért és a mesés ízért. Drága Nagyikám receptje, minden unokát levett a lábáról vele.

karacsonyi hocsodaHozzávalók 12 darabhoz:

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek. cukor
  • 4 ek. Schär mix B liszt
  • egy késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 ek. kakaópor

A krémhez:

  • 3 dl Joya mandulás tej
  • 3 ek. Schär mix B
  • 3 cs. vaníliáscukor 
  • kb. 100 dkg margarin amit kikevertem ízlés szerint cukorral
  • kb. 100 dkg darált dió

 

 

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a 4 ek. cukorral és a szódabikarbónával. Majd hozzákeverjük a lisztet és végül a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a háromnegyedèt. A maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport, majd a többihez keverjük villával, hogy márványos legyen. 170 fokon kb. 30 percig sütjük. Még langyosan kiszaggatjuk különböző formákkal és kettévágjuk őket. 
A krémhez a tejet felforraljuk és hozzákeverjük a vaníliáscukrot és a lisztet, majd felfőzzük. Ha kihűlt, hozzàkeverjük az cukros margarint és a darált diót. Végül megtöltjük a formákat, körbe az oldalàt is le kell kenni, hogy ráragadjon a kókuszreszelék. A tetejét olvasztott csokival lekenjük.

A receptet beküldte: Csernáczki Zsanett

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here