Kapros spárga krémleves halgombóccal

0
38
spargakremleves halgomboccal

 

Ezt a levest rövidebb idő alatt el lehet készíteni, mint leírni. Mivel konzerveket használhatunk, megspórolhatjuk a tisztításra fordított időt.

spargakremleves halgomboccalHozzávalók 2 személyre: 

A leveshez:

  • 1 doboz spárga konzerv
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1 csokor kapor
  • cayenne bors
  • 1 doboz (2dl) cocomas – kókusztejszín
  • 1 ek. kókuszzsír

A gombócokhoz:

  • 1 nagy doboz Tuna tonhalkonzerv
  • 1 tojás
  • 3 ek. cassava dara (gari)
  • 1- 1 nagy csipet kurkuma
  • curry
  • cayenne bors
  • 3-4 szál kapor

Elkészítés:

Először a gombócokat készítjük el, hogy a darának legyen ideje megduzzadni. A halat lecsepegtetjük és egy tálkába rakjuk. Villával összetörjük, hozzáadjuk az összevágott kaprot, a tojást, a darát és a fűszereket. Kézzel jól összedolgozzuk és berakjuk a hűtőbe pihentetni.
A póréhagymát ketté, majd vékony szeletekre vágjuk, kókuszzsírra tesszük, kicsit megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Hozzárakjuk az összedarabolt, levétől lecsurgatott spárgát, átforgatjuk a zsíron, néhány percig pároljuk, majd lefedve hagyjuk.
Egy lábasba 1,5 l vizet öntünk, belerakunk 1 ek. paleo ételízesítőt és felforraljuk. A halas masszából diónyi gombócokat formálunk és a forrásban lévő vízbe tesszük. Nem szabad főzni, csak 4-5 percig gőzölni. Szűrőlapáttal egymás mellé kiszedjük a gombócokat. Ha egyik másik szétfőtt, amikor kihűlt kézzel formára igazítjuk. A főzőlevet (esetleg 1-2 szétfőtt gombócot) a hagymás spárgára öntjük. Hozzáadjuk a borsot, az összevágott kaprot, sót és néhány percig összeforraljuk, majd a levest krémesre turmixoljuk. Visszaöntjük a lábasba, a leveshez önjük a cocomast, de ezzel már nem főzzük csak egyszer átforraljuk.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here