Hasáb zeller

hasab zeller

A köretek fontos kiegészítői ételeinknek. Szinte mindenki szereti a hasábburgonyát, pedig az egyik legegészségtelenebb köretünk. Helyette ajánlom a hasáb zellert, mellyel tökéletesen helyettesíthetjük a hasábburgonyát.

hasab zellerHozzávalók:

  • zellergumó
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 csipet törött bors 
  • 1 csipet fűszerpaprika
  • 1 ek. kókuszolaj (olvasztott kókuszzsír)

 

 

 

Elkészítés:

A zellert ujjnyi vastag szeletekre, majd hasábokra vágjuk. 2-3 percig sós vízben előfőzzük, majd leszűrjük. A kókuszolajba reszeljük a fokhagymát, hozzátesszük a fűszereket, jól összekavarjuk. Majd ebbe a keverékbe beleforgatjuk az előfőzött zellerhasábokat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egymás mellé sorban lerakjuk és 180 fokon légkeveréses funkcióval pirosra sütjük. Megéri egy kicsivel több időt fordítani arra, hogy szépen egymás mellé elrendezzük a hasábokat, mert így egyenletesen fog megsülni. Bármilyen húshoz köretként használhatjuk, de nasinak, vagy mártogatáshoz is kiváló. Készíthetjük ugyanígy karalábéból is.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here