Gluténmentes szaloncukor

0
37
szaloncukor1

 

Tej-, glutén- és cukormentes étkezésnél karácsonyi édességként a szaloncukrot is érdemes házilag elkészíteni egészséges változatban.

szaloncukor1

 

Hozzávalók:

  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 20 dkg darált dió
  • 1-2 ek rum/aroma/befőttlé stb.
  • 10 dkg diabetikus (GM) étcsokoládé
  • 1 ek szőlőmagolaj

 

 

Elkészítés: 

A sárgabarackot a robotgép késes aprítójával ledaráljuk és összegyúrjuk a darált dióval, rummal. Szaloncukrokat formázunk belőlük, hűtjük. Majd vízgőz felett felolvasztott GM étcsokival (steviával édesített) bevonjuk. Ha a bevonat teljesen megszilárdult, akár csomagolhatjuk is celofánba vagy selyempapírba.

A receptet beküldte: Putóczki Gáborné

TOVÁBBI GLUTÉNMENTES RECEPTEK>>>

 

250 hotel balance

 

Az Ünnepi Receptversenyt a

Thermál Hotel Balance**** Lenti és a Hotel Szieszta*** Sopron

támogatja!

 

hotel szieszta logo

                 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here