Gluténmentes mákos linzer, fahéjas meggylekvárral

makos linzer meggylekvarral

Karácsonykor kötelező a linzer sütés és az ünnep előtt már pár nappal megsüthetjük. Ropogós mákkal és a fahéjas lekvárral töltve is nagyon finom. 

makos linzer meggylekvarralHozzávalók:

  • 25 dkg Scäher Mix C lisztkeverék
  • 3 dkg egész mák
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • hideg víz – szükség esetén
  • 1 kis üveg meggylekvár
  • 1 tk őrölt fahéj

 

 

 

Elkészítés:

A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba mérjük. Hozzáreszeljük a citrom héját, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. Átlátszó fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1-2 órára. A tésztát lisztezett felületen kb. fél cm-es vastagságúra nyújtjuk és linzer kiszúróval kiszaggatjuk. A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. A lekvárt kissé felmelegítjük és összekeverjük a fahéjjal, majd összeragasztunk vele 1-1 linzerpárt. Porcukorral megszórva kínáljuk.

A receptet beküldte: Balogh Tímea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here