Gesztenyés trüffel szelet

gesztenyes truffelszelet

 

Sütés nélkül, egyszerűen elkészíthető desszert. Csakis arra kell pár órát várakozni, hogy teljesen megdermedjen.

gesztenyes truffelszeletHozzávalók 24x9x7 cm-es formához:

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 12,5 dkg csokoládé (70%-os)
  • 10 dkg vaj (laktózmentes)
  • 0,5 dl tej (laktózmentes) 
  • 2-3 ek rum

Csokoládémáz hozzávalói:

  • 12,5 dkg csokoládé
  • 5 dkg vaj

 

 

 

Elkészítés:

A gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón, vagy villával alaposan törjük össze. Majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel keverjük simára. A csokoládéhoz adjuk hozzá a tejet és gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel, majd vegyük le, adjuk hozzá a felkockázott vajat és keverjük simára. Ezután csorgassuk a gesztenyés keverékhez, majd szintén robotgéppel keverjük simára.  A formát béleljük ki folpack fóliával, egyenletesen öntsük bele a masszát,  majd tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. Amikor már teljesen megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd fordítsuk át egy tálcára. Ezután óvatosan húzzuk le a fóliát, majd vonjuk be csokoládémázzal.
A csokoládémázhoz a vajat melegítsük fel, majd vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét és addig keverjük, míg teljesen felolvad és éppen csak langyos lesz. Ezután a hűtőből kivett és egy tálcára átfordított trüffelt vonjuk be a csokoládémázzal, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a gesztenyés trüffelt a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

A receptet beküldte: Kard Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here