Gesztenyés linzer

0
33
gesztenyes linzer

A linzer egy szokásos karácsonyi aprósütemény. Ennek paleos változatát osztom meg veletek.

gesztenyes linzerHozzávalók:

  • 4 tojássárgája
  • 8 dkg poreritrit
  • 15 dkg puha kókuszolaj
  • 15 dkg gesztenyeliszt
  • 12 dkg nyílgyökér liszt
  • csipet só
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 1 rúd vanília magjai
  • szükség szerint 1-2 ek víz,
    ha nem állna össze a tészta

A töltéshez:

  • eperlekvár (vagy bármilyen más ízű,
    hozzáadott cukrot nem tartalmazó lekvár)

 

 

Elkészítés:

A puha kókuszolajat az édesítővel habosra keverjük amennyire lehet, nekem ez sosem lesz olyan, mint vajjal. Hozzáadjuk egyenként a tojássárgákat és alaposan kikeverjük. Ha a tojássárgák szobahőmérsékletűek, akkor könnyebb a tésztát összeállítani. A száraz hozzávalókat keverjük el és adjuk hozzá, majd gyúrjuk össze alaposan. Ha esetleg nem akar összeállni a tészta, akkor 1-2 evőkanál vizet vagy tejet (mandula, kókusz, stb.) adjunk hozzá. A tésztát csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe 20 percre. Gyúrjuk át, majd lisztezett nyújtólapon nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. Tetszés szerinti formával szúrjuk ki a linzereket, tegyük őket sütőpapíros tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt süsssük meg, majd hagyjuk őket teljesen kihűlni. Ezután lekvárral töltsük meg.  Légmentesen záródó dobozban 1-2 nap alatt teljesen megpuhulnak.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here