Felejthetetlen GM banánkenyér

0
58

Ez a banánkenyér olyan recept, ami nagyon gyors, nagyon egyszerű, nagyon egészséges. Napokig eláll, sokféleképpen variálható. Illik bele bármilyen aszalt gyümölcs vagy pár kocka étcsokoládé.

 

Hozzávalók:

  • 3 db érett banán (+ 1 díszítésnek)
  • 2 tojás
  • 30 g méz
  • 30 g kókuszolaj
  • 100 ml tej (vagy bármilyen növényi tej)
  • 180 g GM zabpehelyliszt
    (=kávédarálóban őrölt GM zabpehely)
  • 1 tk fahéj
  • 1/3 tk szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • opcionális extrák: aszalt gyümölcsök, magvak, csokoládé

 

 

 

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 175°C-ra. Egy keverőtálban villával pépessé nyomkodjuk a banánokat. Hozzákeverjük az egész tojásokat, a mézet és az olvasztott kókuszzsírt, majd hozzáöntjük a tejet is. Ezeket jól elkeverjük és mehet hozzá a zabpehelyliszt, a fahéj, a szódabikarbóna és a só. Fahéj helyett/mellett használhatunk vaníliát, vagy más fűszert. Fontos, hogy szódabikarbónából tényleg csak 1/3 teáskanálnyit használjunk. Ha mindent összekeverünk, egy könnyű, folyós masszát kapunk, ez így jó, össze fog állni a sütés során. Egy gyümölcskenyér formát vékonyan megkenünk olvasztott kókuszzsírral és beleöntjük a masszát. Díszítésként egy banánt hosszában elvágunk és ráfektetjük a tetejére. A sütőbe tesszük és 55-65 percen keresztül sütjük. Az utolsó 10-15 percben lehet légkeverést is használni, hogy kicsit megbarnuljon a süti teteje. Már csak meg kell várni, hogy kihűljön és szeletelhető. Nagyon finom magában is, de mogyoróvajjal és valamilyen gyümölccsel is ajánlom.

 

A receptet beküldte: Báder-Bajnóczi Gabriella

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here