Ehető toboz – gluténmentesen

eheto toboz

Óhatatlanul közeledik a karácsony… Tökéletes kis karácsonyváró sütike.

eheto tobozHozzávalók: 

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj vagy Liga
  • 10 szem meggy
  • 5 evőkanál méz
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál rizstej
  • vanília kivonat
  • rum vagy rumaroma
  • GM gabonapehely
  • tetjére: porcukor vagy porXukor

 

 

Elkészítés: 

A meggyet áztassuk be a rumba. A darált diót a kakaóporral, mézzel, vanília kivonattal, tejjel, vajjal dolgozzuk össze. A masszát osszuk 10 részre és formázzuk belőlük golyókat, majd formázzunk kúpokat a masszából. Tegyünk a közepükbe egy-egy szem rumos meggyet, végül alulról felfelé haladva rakjuk ki gluténmentes gabonapehellyel. Finoman porcukrozzuk le, tegyük hűtőbe.

A receptet beküldte: Putóczki Gáborné

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here