Egészben sült fűszeres krumpli

egeszben sult fuszeres krumpli

Ha a család ragaszkodik a hagyományos köretekhez, akkor is újíthatunk az elkészítésén. Nem kell mellette állni, keverni-kavarni, csak be a sütőbe és kész.

egeszben sult fuszeres krumpliHozzávalók:

  • burgonya
  • kókuszolaj
  • pirospaprika

 

 

 

Elkészítése:

Ehhez a körethez fontos, hogy egyforma méretű, lehetőleg kisebb burgonyákat válasszunk, hogy egyszerre puhuljanak meg. A krumplikat megtisztítjuk, majd 2 mm távolságban bevagdossuk úgy, hogy a krumpli egyben maradjon, vagyis ne vágjuk végig a szeleteket. Megsózzuk, olajba mártott ecsettel bekenjük a redőket, megszórjuk kevés pirospaprikával és belerakjuk egy alufóliával kibélelt gáztepsibe. Magas hőfokon (kb. 200 fok) legalább 40 percig sütjük. Együtt süthető a hússal is, ekkor a húsból kisülő fűszeres zsiradékkal locsoljuk meg sütés közben. Amíg a sütő végzi a munkáját, elkészíthetjük a többi fogást.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here