Diós-mandulás keksz

0
49
dios mandulas keksz

 

Ennél egyszerűbb desszertet nem igazán lehet elképzelni. Mindent össze kell gyúrni és megsütni. Na jó, egy kis idő elmegy a díszítgetéssel, de megéri, mert nagyon finom sütike lesz a végeredmény.

dios mandulas kekszHozzávalók:

  • 15 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg eritrit vagy 2 evőkanál DW 1:4 cukorpótló
  • 1 csipet só
  • 1 púpos tk. szódabikarbóna
  • 3 nagy vagy 4 kisebb tojás
  • 5 ek. olvasztott kókuszzsír

A tetejére:

  • 80 g natúr étcsoki (legalább 70%-os)
    vagy kókuszzsírból és kakaóporból készült csokimáz
  • szeletelt mandula

Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire a masszából diónyi gombócokat készítünk, majd kicsit szétlapítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. A csokit összetörjük és egy csepp olívaolajjal felolvasztjuk, majd a mandulaszeletekkel együtt díszítjük a megsült kekszeket.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here