Diós csirkemell-tekercs

0
35
dios csirkemelltekercs

 

A hústekercsek nemcsak mutatósak, de nagyon finomak is a különféle töltelékkel. Sokan a diót csak süteményben tudják elképzelni, pedig micsoda ízt tud kölcsönözni az ételeknek, húsoknak is.

dios csirkemelltekercsHozzávalók:

  • 2 egész csirkemell
  • 10 dkg dió
  • 1 tojásfehérje
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek aprított petrezselyem
  • bors
  • rózsabors

 

 

 

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, a hártyás részeit eltávolítjuk és 4 darabra vágjuk. Majd két folpack között téglalap alakúra kilapítjuk, a felesleges részeket pedig levágjuk. A diót illatosra pirítjuk, miután kihűlt ledaráljuk. A maradék nyesedékeket (kb. 15-20 dkg) a tejszínnel és a tojásfehérjével pépesítjük. Hozzákeverjük a diót, a petrezselymet, sózzuk és borsozzuk. A kiklopfolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük a diós keverékkel és a hosszabbik oldal mentén feltekerjük. Mindegyik tekercset sütőpapírba csomagoljuk úgy, mint egy szaloncukrot és egy hőálló tepsibe helyezzük. Kevés vizet aláöntve 170°C-on kb. 40 perc alatt megsütjük. Dióval és rózsaborssal megszórva, burgonyapürével kínáljuk.

A receptet beküldte: Baloghné Kele Judit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here