Diókorongok kardamonnal fűszerezett sütőtökkrémmel

0
43
diokorongok sutotokkremmel

 

Amióta tudomásom van a kardamon jótékony hatásairól, egyik kedvenc fűszerem lett, de az íze sem kivetnivaló. Ezek a korongok remek csemegék lehetnek a gluténérzékenyeknek is.

diokorongok sutotokkremmelHozzávalók:

A korongokhoz:

  • 3 db közepes tojás fehérje
  • 15 dkg darált dió
  • 3 ek méz
  • pici só

A krémhez:

  • 2 ek víz
  • 1 ek kakaó
  • 3 tojás sárgája
  • 1 ek méz
  • 4 dkg vaj
  • 8 dkg sütőben sült sütőtök
  • 1/2 mk őrölt kardamon

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből pici sóval kemény habot verünk. Fokozatosan hozzáadjuk a mézet. A darált dióhoz több részben óvatosan  hozzákeverjük a habot és sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat teszünk, egymás közt hézagot hagyva. Előmelegített sütőben 150 fokos hőmérsékleten 20-25 perc alatt megsütjük. Félidőben megfordítjuk. Kihűtjük. A krémhez 2 evőkanál vízzel elkeverünk 2 evőkanál kakaót és 1 ek mézet, amit gőz fölött felforralunk. Levesszük a tűzről és folyton kevergetve hozzáadjuk a fehéredésig kikavart tojások sárgáját. Ezt is kihűtjük. A sütőtököt pürésítjük a habosra kikavart vajjal és a csokikrémhez adjuk. A krémmel párosával összeragasztjuk a korongokat. Néhány órára hideg helyen pihentessük, de másnap a legfinomabb, amikor összeérnek az ízek.

A receptet beküldte: Ludányi Emőke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here