Csokoládés-mogyorós trüffel

0
49
csokis mogyoros truffel

 

A selymesen krémes csokoládé a roppanós mogyoródarabkákkal nálunk mindig nagy sikert arat. Az ünnep előtt már pár nappal elkészíthetjük, majd kedveskedhetünk vele a vendégeinknek, vagy éppen egy szép díszcsomagolásban el is ajándékozhatjuk.

csokis mogyoros truffelHozzávalók:

  • 15 dkg gm étcsokoládé
  • 10 dkg gm tejcsokoládé
  • 1,5 dl habtejszín
  • 3 dkg vaj
  • 2-3 ek rum
  • apróra vágott földimogyoró a beleforgatáshoz

 

 

 

Elkészítés:

A tejszínhez adjuk hozzá a vajat, majd melegítsük forráspontig. (nem kell felforralni!!!) Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt ét és tejcsokoládét és a rumot. Majd addig keverjük, míg a csokoládé teljesen felolvad és egy sima masszát kapunk. A simára kevert csokoládét ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. (akár egész éjszakára is) A földimogyorót ízlés szerint éles késsel vágjuk fel apróra, vagy egy aprítóval aprítsuk össze. Amikor a csokoládé megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd formázzunk diónyi golyókat. Ezután forgassuk bele az előzőleg apróra vágott mogyoróba, majd helyezzük tálcára és tegyük vissza a hűtőbe. Tálalás előtt vegyük ki a trüffel golyókat a hűtőből, tegyük pl. bonbonpapírba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint celofánba csomagolva el is ajándékozhatjuk.

A receptet bekülte: Kard Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here