Csokoládés meggyhabos torta

0
76
csokolades meggyhabos torta

A meggy és a csokoládé kiváló párosítás, gondoljunk  csak a fekete erdő tortára.  A piskóta nagyon könnyed, a csokoládés meggyhab pedig fantasztikusan finom. 

csokolades meggyhabos tortaHozzávalók:

A piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek rizsliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 7 g sütőpor

Meggyhab:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 5 dl meggylé
  • 2 tasak gm vaníliás pudingpor
  • kb. 5 ek cukor
  • 5 dkg gluténmentes étcsokoládé 
  • 2 dl tejszín

Díszítés:

  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg gluténmentes étcsokoládé

Elkészítés:

A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma (20 cm) aljába sütőpapírt fektetünk. A pikótához habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd hozzászitáljuk a sütőporral, kakaóval vegyített rizslisztet. Kb. 30-35 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Ha a piskóta megsült, rácsra borítva lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk kihűlni, majd 3 lapra vágjuk. A meggybefőttet leszűrjük, a levét hogy 5 dl legyen kiegészítjük vízzel. A fele meggyet leturmixoljuk. 1 dl meggylében simára keverjük a pudingport, a többit a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingot és sűrű krémmé főzzük. Még forrón elkeverjük benne az összetördelt csokoládét és a maradék meggyet.  Fóliával letakarjuk (így nem bőrösödik be) és teljesen kihűtjük. A tejszínt habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a meggykrémmel. A krém 3/4-ed részével betöltjük a piskótalapokat, a maradékkal pedig bevonjuk a tetejét és az oldalát. 1 órára hűtőbe tesszük dermedni, majd felvert tejszínnel, csokoládéreszelékkel díszítjük.

A receptet beküldte: Baloghné Kele Judit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here