Csokoládés karamell trüffel

csokolades karamell truffel

 

Még nem késő elkészíteni ezt a finomságot. Szépen becsomagolva, vagy csinos papírdobozba téve kiváló gasztroajándék is lehet. 

csokolades karamell truffelHozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 150 ml tejszín
  • csipet só
  • 20 dkg étcsokoládé
  • kakaópor – a hempergetéshez

 

 

 

 

Elkészítés:

A cukrot egy lábasban karamellizáljuk meg, majd öntsük hozzá a tejszínt. Alacsony lángon főzzük addig, amíg a karamell fel nem oldódik. Ezután öntsük a keveréket az összetördelt csokoládéra, adjuk hozzá a sót és keverjük addig, amíg a csokoládé elolvad. Tegyük a masszát hűtőbe dermedni. Miután a csokoládémassza annyira lehűlt, hogy kézzel formázható, készítsünk tetszés szerinti nagyságú golyókat belőle. Hempergessük meg kakaóporban. 

A receptet beküldte: Baloghné Kele Judit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here