Csirkemell koktél

0
36
csirkemell koktel

Ha egy ilyen előétellel indítjuk a karácsonyi menüsort, csak fokozni tudjuk az ünnep hangulatát, és a főételekből is kevesebb kell. Előre elkészíthető, hisz akkor a legfinomabb, amikor összeérnek az ízek.

csirkemell koktelHozzávalók 4 személyre:

  • fél csirkemellfilé
  • 1 nagyobb főtt burgonya
  • 1 nagyobb alma
  • 2-3 db csemege uborka
  • 10 dkg főtt zellergumó
  • 6 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • csipet só
  • csipet bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 mokkáskanál borecet
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • pár csepp édesítő

A díszítéshez:

  • salátalevél
  • negyedelt dió
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A csirkemellfilét hosszában 3 részre vágjuk, így vékony szeleteket kapunk. Megsózzuk, borsozzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. A zsiradékon 8-10 perc alatt rózsaszínűre sütjük, közben kétszer-háromszor átforgatjuk, hogy ne száradjon ki. A zellert és a krumplit puhára főzzük, majd kihűtjük. Minden hozzávalót – a megsült csirkemellet is – gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A majonézt megsózzuk, borsozzuk, az édesítővel, mustárral és borecettel ízesítjük, a fölaprított petrezselyemzölddel fűszerezzük. Az összevágott hozzávalókat beleforgatjuk. Salátalevelekkel díszített tálkába rakjuk, a tetejét negyedelt dióval és petrezselyemzölddel díszítjük, majd jól behűtjük.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here