Céklakrémleves (mindenmentes)

Akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, de egy átbulizott szilveszter után is jótékony lehet.

 

Hozzávalók:

  • 4 db cékla (nyers)
  • 1 db burgonya
  • 1 db alma
  • 50 g kókuszzsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 db citrom leve

 

 

 

Elkészítés: 

Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát. Egy fazékban olvasszuk fel a kókuszzsírt, dinszteljük meg a hagymát. Keverjük hozzá a kockára vágott zöldségeket és az almát. Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig. Öntsük fel kb. 1 liter vízzel, esetleg zöldség alaplével. Közepes hőfokon főzzük puhára a zöldségeket (kb. 1 óra). Botmixerrel pürésítsük  a levest. Ízlés szerint frissen facsart citrommal ízesíthetjük.

 

A receptet beküldte: Putóczki Gáborné

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here