Bounty szelet

bounty szelet

Aki szereti a kókuszos süteményeket, annak ezt a sütit kötelező megsütni az ünnepekre. Kezdő háziasszonyok is bátran nekiállhatnak, mert nagyon egyszerű az elkészítése. 

bounty szeletHozzávalók:

Tésztához: 

  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg Mester család süteményliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 50 ml tej

Krémhez: 

  • 3 dl tej 
  • 3 ek rizs 
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 12 dkg vaj

Tetejére: 

  • 10 dkg gluténmentes étcsokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadva a tojásokat, tovább habosítjuk. Azután hozzászitáljuk a sütőporos, kakaóporos lisztet. Hozzákeverjük a tejet, és a masszát egy kb. 22×22 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180°C-on kb. 20 perc alatt  tűpróbáig sütjük. A krémhez a rizst kávédarálóval búzadara szerűre daráljuk. Majd a tejjel és a cukorral puhára főzzük (ha szükséges adjunk hozzá még tejet, ha kemény lenne a rizs). Még forrón hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Ha a krém kihűlt, kihabosítjuk a vajjal. A krémet a tésztán elsimítjuk és a tetejét gőz felett megolvasztott csokoládéval bevonjuk.

A receptet beküldte: Baloghné Kele Judit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here