Borhabkrém aszalt áfonyával

0
40

Szilveszterre vagy éppen az év első napjára készítsünk egy finom, habkönnyű pohárkrémet. Mivel a főzött krém bort tartalmaz, így csakis a felnőtteknek kínáljuk.

 

Hozzávalók 4 pohárhoz:

  • 6 db tojássárga (nagy)
  • 12 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl édes fehérbor
  • 5 dkg aszalt áfonya
  • 0,5 dl vörösbor

 

 

 

Elkészítés:

Az áfonyára öntsük rá a megmelegített vörösbort és hagyjuk legalább egy órát állni, hogy jól magába szívja. Ezután öntsük bele egy szűrőbe és hagyjuk teljesen lecsepegni.  A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a fehérbort is.  Gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre. Amikor már kellően besűrűsödött és jó habos, vegyük le és hűtsük éppen csak langyosra. A langyosra hűlt borhabot ezután kanalazzuk a poharakba, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt a lecsepegtetett áfonyát rakjuk rá a borhabkrém tetejére, majd úgy kínáljuk.

 

A receptet beküldte: Kard Éva

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here