Baconbe tekert sajtos – aszalt szilvás harcsafelfújt

0
49

Az alábbi felfújthoz természetesen ízlés szerint választhatunk halat, de azért arra érdemes figyelni, hogy mindenképpen szálkamentes legyen a kiválasztott hal, mert csakis úgy élvezhetjük majd ezt a finom ételt.

 

Hozzávalók egy kuglófformához:

 

  • 50 dkg afrikai harcsafilé (v. pontyfilé)
  • 40 dkg szeletelt bacon
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 25 dkg füstölt sajt
  • 4 db tojás (nagy)
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 tk hal fűszerkeverék
  • őrölt színes bors
  • 1 mk pirospaprika
  • 1/2 citrom leve

 

 

 

Elkészítés:

 

A harcsafilét vágjuk fel kisebb kockákra. Facsarjuk rá a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, őröljünk rá színes borsot és szórjuk meg a hal fűszerkeverékkel. Ezután óvatosan forgassuk össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják. A kuglófformát béleljük ki a szeletelt baconnel úgy, hogy a belső és a külső szélén is túllógjon. Egy tálba üssük bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a pirospaprikát, egy kevés sót, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a lisztet és szintén keverjük simára a masszát, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot is. A formában lévő baconre kanalazzuk rá a fele masszát, majd rakjuk rá az előzőleg befűszerezett harcsát és az aszalt szilvát. Ezután kanalazzuk rá a maradék masszát, majd hajtogassuk rá a sütőforma két szélén túllógó bacont. Helyezzük be előmelegített 150°C-os sütőbe, majd kb. 1 óra alatt süssük szép pirosra. Ezután vegyük ki a sütőből, majd egy óvatos mozdulattal fordítsuk át egy sütőpapírral bélelt tepsire és tegyük vissza még kb. 10 percre a sütőbe, hogy a felülre került bacon is szép pirosra süljön. Tálalás előtt hagyjuk legalább fél órát hűlni, majd szeleteljük fel és úgy kínáljuk. Köretként a krumplipüré jól illik hozzá.  

 

A receptet beküldte: Kard Éva

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here