Aszalt gyümölcsös csirkekuglóf, vajon párolt almával

0
52
aszalt gyumolcsos csirkekuglof

Az ismert őzgerinces csirkemell aszalt gyümölcsökkel és kuglófformában készítve. Igazán dekoratív, hidegen és melegen fogyasztható remek fogás.

aszalt gyumolcsos csirkekuglofHozzávalók 4-5 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 10 dkg reszelt mozzarella
  • 1 kis poharas tejföl
  • 2 tojás
  • 3 ek rizsliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5-5 dkg aszalt áfonya és szilva
  • só, bors – ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb. 25 dkg füstölt baconszalonna

A párolt almához:

  • személyenként 1 alma 
  • 5 dkg vaj
  • rózsabors

Elkészítés:

A tojásokat összekeverjük a liszttel, a tejföllel, a reszelt sajtokkal, az aprított petrezselyemmel. Ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáforgatjuk az apróbb kockákra vágott húst, az áfonyát és a feldarabolt aszalt szilvát. Egy kisebb kuglófformát kibélelünk baconnel úgy, hogy túllógjanak a forma szélétől. Majd belekanalazzuk a tölteléket és a masszát befedjük a túllógó szalonnavégekkel. 180°C-ra melegített sütőbe tesszük és légkeveréssel kb. 40 percig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, hagyjuk kb. 20 percig hűlni. Majd a kuglófot átfordítjuk egy tepsire és visszatesszük a sütőbe annyi időre, amíg szép ropogósra sül a szalonna. A kuglófot egy nagyobb tányérra borítjuk, köréje tesszük az aszalt gyümölcsöket és a párolt almát. Párolt rizzsel kínáljuk.
A párolt almához az almákat négybe vágjuk és eltávolítjuk a magházat. Egy serpenyőbe vajat hevítünk, beletesszük az almagerezdeket és mindkét oldalukat pár percig pároljuk. Végül megszórjuk rózsaborssal.

A receptet beküldte: Baloghné Kele Judit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here