Ananászos saláta

ananaszos salata

Sokféle salátát készítettem már, de vendégeimet mindig ezzel vettem le a lábukról. Annak ellenére, hogy majonézes öntettel készült, a friss ananásztól és a zöldalmától egy nagyon üdítő és könnyed saláta lesz a végeredmény. Az ízeknek össze kell érniük, így fogyasztás előtt pár órával készítsük el. Akkor finom, ha az alma és az ananász egyenlő arányban van.

ananaszos salataHozzávalók:

  • 1 db friss ananász
  • kb. 4 db zöldalma 
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl majonéz (legjobb a házi készítésű)
  • 2 csomag újhagyma
  • 1 kisebb citrom leve
  • néhány csepp édesítő

 

 

Elkészítés:

Az ananászt tisztítsuk meg és vágjuk kockákra. Az almákat hámozzuk meg és kockázzuk fel. Az újhagymát is vágjuk apróra. A hozzávalókat jól összekeverjük és állni hagyjuk. Tálaláskor saláta levelekkel kirakott tálba szedjük, a tetejét az újhagyma szárával díszítjük.

A receptet beküldte: Bodnár Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here