Feng shui a lakásban: a tükör

Feng shui a lakásban: A feng shui célja, hogy támogassa a pozitív energiák áramlását.  A tükör a feng shui csodaszere e tekintetben.  A feng shui szerint a lakáson belüli tükrök a legalkalmasabbak a hiányzó térrészek jelképes pótlására.

Feng shui a lakásban – a tükör

A tükör és a báguá

A feng shui szerint a lakásban tükörrel élénkíteni tudjuk a kívánt területet. Nagyon gyors változást lehet elérni általa. Megváltozik az addigi energiarendszer és jóval több rezgés keletkezik a térben. Nem szabad azonban túlzásba esni. A feng-shui azonban óvva int a túl sok tükör használatától, mert azok össze-vissza szórják a fényeket és émelyítővé tehetik a lakás helyiségét. Kisebb terekbe kisebb, nagyobb terekbe nagyobb tükröt tegyünk.

Feng-shui a lakásban - a tükör
Feng-shui a lakásban – a tükör

Feng shui a lakásban – a tér derítése

A tükrök a több fény érzetét keltik, ragyogóan derítik a kis homályos zugokat, szűkös előszobákat. Miközben még a teret is növelik! Éttermekben, kis irodákban vagy otthon érdemes a szűkös helyiségekbe tükröket elhelyezni.

Jelképes szaporítás a lakásban tükörrel

A tükör a feng-shui szerint az energia jelképes megkettőzésére is alkalmas. Előszeretettel használják árucikkek, ételek vagy a haszon látványának megduplázására. A tükör a munkasztalok megduplázásával növeli a munkakedvet. De figyelem! A rendetlenség is kétszer akkorának fog tűnni! A tükrök körül legyen mindig rend!!!

Tükör a hálószobában

A sok tükör lehetetlenné teszi a nyugodt alvást. Hálószobába csak kerek vagy ovális tükör való és az se nézzen az ágy felé. Gyerekek hálószobájában egy tükör se legyen!

A tükör tárolása

A tükröt sosem szabad falnak fordítva tárolni, mert az energiákat találomra vetíti és téríti el. A tükröt ezért mindig becsomagolva tároljuk vagy fektessük le olyan helyre, ahol semmit sem tükrözhet vissza.

A tükör helye és mérete

A tükröt úgy helyezzük el, hogy aki belenéz a teljes alakját lássa benne. Különösen igaz ez a kisgyerekekre. Ha a kisgyerek nem látja például a szemét, azt az érzetet keltheti benne, hogy ő alkalmatlan, és a hiányérzetéből kifolyólag elégedetlenné válhat.

Ha a fejünket nem látjuk teljes egészben, gondunk lehet a fejünkkel vagy éppen a nyakunkkal. Ha csípőig látszunk, ott alakulhatnak ki gondok.

Feng-shui a lakásban - a tükör
túl kicsi tükör

Több tükör a lakásban

Ha több tükör kerül egyetlen térbe, azok semmiképpen se tükrözzék vissza egymást, mert az ide-oda tükröződés során az energia végül legyöngül és hatástalanná válhat.

Milyen tükröt válasszunk a lakásba?

Lehetőleg torzításmentes, lekerekített sarkú, keretezett tükröket helyezzünk el a lakás helyiségeibe. Méretük pedig a helyiség méretéhez igazodjon. Tartsuk mindig tisztán a tükröket, legyenek foltmentesek, portalanok! A csiszolatlan vagy nyers szélű tükrök az életet is csiszolatlanná, nyerssé teszi. A tükör méretét úgy érdemes megválasztani, hogy a család valamennyi tagja feszengés nélkül lássa benne az egész alakját.

Feng shui és a tükörcsempe

A tükörcsempe vonzó látvány, de veszedelmes eszköz, mert a tér látványát kis négyzetekre szabdalva tükrözi vissza. Homályos tükröket foncsorozd újra vagy cseréld le! A törött tükröket azonnal el kell távolítani a lakásból és ép, új tükörrel kell pótolni!