Szűz csillagjegy (Szűz horoszkóp)

szűz csillagjegy
szűz csillagjegy

A Szűz csillagjegy az augusztus 24 – szeptember 22 között szülöttekre érvényes.

A Szűz csillagjegy (Szűz horoszkóp) legfontosabb jellemvonásai:

aprólékos, pontos, rendszerető, realista, kitartó, erős akaratú, türelmes, családcentrikus, szívós, gyakorlatias, de arrogáns, gúnyos és nagyon kritikus is tud lenni és képes elveszni a részletekben.

A Szűz csillagjegy évszaka: Nyár

A Szűz csillagjegy eleme: Föld

A Szűz csillagjegy állata: disznó, veréb, hangya, rigó, liba

A Szűz csillagjegy ásványa: achát, jáspis, smaragd

A Szűz csillagjegy féme: magnézium

A Szűz csillagjegy színe: szürke, barna, világossárga, semleges színek

A Szűz csillagjegy testrészei: altest, vékonybelek, emésztőrendszer

A Szűz csillagjegy életfunkciója: nemzés

A Szűz csillagjegy betegségei: nemzésképtelenség, idegrendszeri alapú testi panaszok, hipochondria

A Szűz csillagjegy száma: 10

A Szűz csillagjegy napjai: szerda

A Szűz csillagjegy országai: Horvátország, Törökország, Görögország, Svájc, Brazília

A Szűz csillagjegy városai: Erfurt, Riga, Párizs, Jeruzsálem, Lyon, Boston, Los Angeles

szűz csillagjegy
szűz csillagjegy

Szűz csillagjegy és a munka:

A szűz csillagjegy erős hivatástudattal rendelkezik, módszeres és szervezett. Nehezebb feltételekhez is jól alkalmazkodik. Szívesebben beosztott, mint főnök. Az alábbi pályák illenek a szűz horoszkóphoz: gyógyszerész, titkár, asszisztens. Mivel pontos, logikus, elemző és nagyon jó az összegző képessége, nagyon alkalmas könyvelőnek, számlaszakértőnek, ellenőrnek és minden szabályokat készítő munkakörre. Erős igénye, hogy magasabb rendet szolgálhasson.

A Szűz csillagjegy jelleme:

A szűz csillagjegy szerény, illedelmes, barátságos, rendkívül nagy alkalmazkodóképességgel. Nagyon nagy a tudásszomja. Aprólékos pontosság, pedantéria, gyakorlatiasság, realitás jellemzi. A szűznek fontos neki a munkában a szolgálat, mindig egy magasabb cél felé: a Rend felé tart. A józan ész vezeti. Az érzelmek másodlagosak számára.  A Szűz csillagjegy tanulási feladata, hogy felvállalja az életörömöket. Lehet realista, de lelkesedését az egészséges valóságérzet adja. Kitűnő és gyors felfogású, rendkívül fejlett a logikája. A Szűz csillagjegy kitartó, türelmes, a legapróbb részleteket is észreveszi. Jó emlékezőtehetsége van. Nagyon erős a kritikai érzéke, de nem mindegy, hogy hogyan fogalmazza meg – nagyon gúnyos, csípős, arrogáns tud lenni. Jellemző rá a nüanszírozás és nem nagyvonalú, munkában sem. Eme nüanszírozás miatt elmegy a lényeg mellett, fennakad a részleteken. Jó a beosztó képessége, pedáns. Nagy benne a képesség arra, hogy lemondjon dolgokról.

A Szűz horoszkóp ösztönösen tudatában van annak, hogy ő Előkészítő Ember, nem Eredménymutató.

Emiatt a temperamentumában van egy enyhe mélabús vonás. A gond, kellemetlenség erősen lehangolja, nehezen tud magához térni – ilyenkor közönyössé is válhat a külvilággal szemben. Jó társasági ember, nagyon figyelmes, jól tud hallgatni és mulattatni. Érzékeny, sértődékeny, mindig van benne feminin vonás. Kimondottan gyakorlatias, mindent jól akar hasznosítani. Higgadt, dolgos, ha céljai eléréséről van szó. Szívós, anyagias, sokoldalú, de szétforgácsolódhat. A Szűz nehezen jön indulatba, fegyelmezett, szereti a nyugodt elintézési módokat. Ha teheti, elkerül mindent, ami felborítja a rendet. Jellemzője a gyűjtőszenvedély, hátha egyszer szükség lesz arra a dologra. Ténykedése mindig ésszerű, racionális. Kitűnően közvetít és ezen keresztül saját magának is haszna lehet. A Szűz az emberekkel először hallgatag és tartózkodó, de ha felenged, bőbeszédűvé válik. Szigorú mással és magával. Bármilyen munkát elvégez, ha látja értelmét. Noha kitartó és erős akaratú, mégis határozatlan és félénk. A titkokat megtartja, sajátjait és másokét egyaránt. A durva, szemérmetlen dolgokat megveti. Túlzásokban akár prűd is lehet. A Szűz ha szeretik, odaadó, bizalmas, nyílt, megbízható. A könyveket nagyon szereti, de a költészet hidegen hagyja.

A Szűz csillagjegy árnyoldala:

Fontoskodó, feleslegesen fecsegő, kicsinyesen aprólékos, nehezen különbözteti meg a lényeges és lényegtelen dolgokat. Lehet túlzottan kíváncsi, pletykás, cinikus, önző, lusta, csökönyös és mindig igaza kell, hogy legyen.

Általában ésszerű döntéseket hoz. Családjáért nagyon nagy önfeláldozásra képes. Az erotika nem túl fontos számára. Sok közöttük a vénlány és agglegény. Gyakran előfordulhat még a kényszeresség is.

A Szűz csillagjegyű gyermek:

Nem túl szorgalmas, nem túl következetes, iskolában sem, de máskülönben elbűvöl mindenkit, így nem tekinthető egy problémás gyereknek. De az biztos, hogy csak vasárnap este fog eszébe jutni, hogy nem csinálta meg a leckéjét.  Fontos, hogy akkor legyen számára retorzió, ha nem mond igazat. És meg kell tanítani, hogy ne hárítsa el a felelősséget. Ő nem hazudik, hanem szépít, de ettől lényegében elrugaszkodik a valóságtól.

A Szűz csillagjegyű szülő:

Elvárja a gyerektől, hogy megadja a módját az életnek – ahogy ő maga s teszi. Sokat foglalkozik a gyerek külsejével, figyel, hogy jó ruhái legyenek, de nem csinál ügyet abból, ha a gyerek összekoszolja azt. Indulatos lehet a gyerekkel valamint következetlen. Nagyon meg akar felelni a környezetének, a gyereken keresztül is, sőt mindenkinek meg akar felelni. Sokat van távol így könnyen válhat levelező szülővé.

További cikkek a Szűz csillagjegyről:

Bika csillagjegy

Rák csillagjegy

Skorpió csillagjegy

Bak csillagjegy

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here