Rák csillagjegy jellemzői

Rák csillagjegy
Rák csillagjegy

A Rák csillagjegy: június 22 és július 22. között.

A Rák csillagjegy fő jellemvonásai:

A rák álmodozó, gyűjtögető, konzervatív, nem kezdeményező, manipulatív, mártír szerepet kedvelő, gondoskodó, visszahúzódó, sérülékeny, érzékeny, kreatív. A rák emellett színészkedésre hajlamos, hangulatember, „gondolatolvasó”, együttérző, kétszínű, kritikus, birtokló, előítéletes, jó emberismerő, gazdag érzelemvilágú.

A Rák csillagjegy évszaka: Nyár

A Rák csillagjegy eleme: Víz

A Rák csillagjegy állata: macska, nyúl, rák, csiga, kacsa, kutya

A Rák csillagjegy ásványa: Smaragd, opálos kövek, igazgyöngy

A Rák csillagjegy féme: Szelénit, ezüst

A Rák csillagjegy színe: kék, ezüstfehér, viola

A Rák csillagjegy testrészei: mell

A Rák csillagjegy életfunkciók: beszéd

A Rák csillagjegy betegségei: savproblémák, bél- és anyagcserezavarok, mellfájások, reuma

A Rák csillagjegy száma: 5

A Rák csillagjegy napja: Hétfő

A Rák csillagjegy országa: Hollandia, India, Skócia, Paraguay

A Rák csillagjegy városai: Isztambul, Tunisz, New York, Amszterdam, Milánó, Stockholm

 

Rák csillagjegy
Rák csillagjegy

A Rák csillagjegy jellemzői:

Túl élénk a fantáziája, túlságosan elmerül az álmok, a vágyak és az érzelmek finom hullámzásának világában. Ennél a vízjegynél a biztonság utáni vágy dominál. A vágy az ismert, a biztonságot nyújtó, a meleget adó dolgok után.

A Rák híres a gyűjtőszenvedélyéről, néha már szinte beteges. Az összegyűjtött dolgok segítségével őrzi a múltat. A múlt számára rendkívül fontos, sokszor valóságosabb, mint a jelen. Szüksége van a gyökerekre. Ha elszakad gyökereitől mindaddig boldogtalan lesz, amíg nem sikerül új gyökereket eresztenie, új család, barátok vagy akár a munkája kapcsán.

Uralkodó bolygója a Hold, melynek egymást követő, örökké változó fázisai híven tükrözik a Rák csillagjegy folytonosan változó érzelmeit, vágyait és hangulatát. A Rák csillagjegy nem harcol, nem agresszív. Sokáig eltűri, hogy lökdössék, tologassák. Noha szeret másokat irányítani, ezt nem direkt módon teszi, hanem manipulációkkal. Kihasználja azon képességét, hogy mások érzéseibe, gondolataiba nagyon könnyen belelásson, azáltal könnyen tudja őket irányítani, még pedig úgy hogy a másik ezt észre sem veszi. Soha nem tör erőszakosan célja felé, kedvesen, finoman terelget mindenkit abba az irányba, amit ő elképzelt. A manipulációt azonban néha egészen a végletekig képes alkalmazni, egészen az érzelmi zsarolásig. A Rák csillagjegy mestere a bűntudatébresztésnek, mellyel rákényszeríti a másikat, hogy neki tetszően viselkedjen. Képes szívbajt, migrént is produkálni céljai elérése érdekében. A Rák csillagjegyyet, ha kedvese elvesztése vagy az elszigetelődés veszélyeztet könnyen és gyakran nyúl a mártír szerephez.

A Ráknak szüksége van arra, hogy szükség legyen rá! Ápolhasson, szerethessen, és gondoskodhasson valakiről, valamilyen formában eljátszhassa az anya szerepet. Ő az Anya, nagybetűvel! A Rák csillagjegynek sokszor van szüksége egy kis magányra. Ekkor páncéljába visszahúzódhat és sérüléseit begyógyíthatja. Sérülékeny jegy, sok idő kell neki, mire begyógyulnak sebei. A Rák gyermek számára anyja mindig misztikum marad, akire csodálattal tekint.

A Rák árnyoldala:

A rák árnyoldala a kétszínűség, az előítélet, a szurkálódó kritizálás és a birtoklás. Könnyen kibeszéli akár a hozzá közel állókat is. Párkapcsolatban mindenképpen a kisajátításra törekszik. Hatalmas érzelmi szeretetéhsége miatt hajlamos a szeretett személyen keresztül megélni a dolgokat. Legnagyobb hibája a sértődékenység.  A Rák csillagjegynek meg kell tanulniuk nem feláldozni magukat, hanem odafigyelni saját vágyaikra és érzéseikre is.

A szerelmes Rák csillagjegy:

Nála a szerelem érzése a biztonságtól, a szeretettől és a kedvességtől elválaszthatatlan. Rendkívül heves érzelmekre képes, mivel azonban sérülékeny jegy, jól megválogatja, kire irányuljon szenvedélye. Nagyon lassan kötelezi el magát. Ha meg akarunk hódítani egy Rákot, csak meg kell mutatnunk neki gyengeségünket és azt, hogy szükségünk van rá, máris a szívébe fog minket fogadni. A válás nagyon megviseli a Rák csillagjegyet, hisz ő sosem döntene a válás mellett, neki a fészek melege és a megszokott dolgok mindennél többet érnek. Irtózik a változástól! Nagyon könnyű őt szeretni kedvessége, érzékenysége, fantáziája, finomsága és bátorsága miatt, ahogy képes másokat védelmezni. Hangulatváltozásait viszont annál nehezebb megérteni, elviselni.

A gyermek Rák csillagjegy:

A rák ragaszkodó, támaszra szoruló. Rendkívül érzékeny testileg és lelkileg is egyaránt. Ő a Borsószem Királykisasszony. Fokozott mértékű a gyűjtőszenvedélye. Lelkes, de hamar csügged. Fontos neki a társaság, de nem feltétlenül kell korán közösségbe vinni. A barátaihoz ragaszkodik, velük titoktartó. Nagyon intuitív már gyerekként is, ezért többet lát és érez a világból, mint az átlagfelnőtt. Nagyon hamar megérzi, ha becsapják, nem is felejti el egykönnyen. Fontos neki a dicséret, ez a legjobb motiváció számára. A rák csillagjegy a szüleiről nehezen válik le.

A szülő Rák:

A rák csillagjegy gondoskodó, tökéletesen ellátja gyerekeit, mégis nehezen ül le velük játszani, mert nehezére esik lazítani. Gyerekeiről nagyon nehezen válik le, gyakran még felnőtt korukban is piszkálja őket, rájuk telepszik. Viszont nagyon boldog nagyszülő, ekkor mindent megbocsát gyermekeinek. A Rák csillagjegy alapjáratban hipochonder.

További cikkek az Ikrek csillagjegyről:

 

Skorpió csillagjegy

Halak csillagjegy

Bika csillagjegy

Szűz csillagjegy

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here