Nyilas csillagjegy (Nyilas horoszkóp)

nyilas csillagjegy
nyilas csillagjegy

A Nyilas csillagjegy a november 23 és december 21 között szülöttekre érvényes.

A Nyilas horoszkóp fő jellemvonásai:

rendkívül változékony, izgalmat, kalandot kereső, unalmat gyűlölő, vállalkozó, lelkes, bátor, gyors, érzékeny, alkalmazkodó, idealista, intuitív, színészi vénával rendelkező, szeret túlozni, rendkívül szórakoztató, jó kereskedő, éleslátó, könnyen barátkozó, heves, kiszámíthatatlan, lobbanékony, uralkodni vágyó, gyűlöli a korlátozást, létfontosságú számára a veszély, ironikus, érzelmi kitöréseket nehezen tolerálja, menekül a kötelezettség elől.

A Nyilas csillagjegy évszaka: Ősz

A Nyilas csillagjegy eleme: Tűz

A Nyilas csillagjegy állata: ló, szarvas, delfin, elefánt, gólya, fecske

A Nyilas csillagjegy ásványa: topáz, gránit, türkiz, hiazyn

A Nyilas csillagjegy féme: cink, ón

A Nyilas csillagjegy színe: kék, bíbor

A Nyilas csillagjegy testrészei: felsőcomb, felkar

A Nyilas csillagjegy életfunkciók: anyagcsere

A Nyilas csillagjegy betegségei: légutak, idegrendszeri megbetegedések

A Nyilas csillagjegy száma: 4

A Nyilas csillagjegy napja: Csütörtök

A Nyilas csillagjegy országa: Arábia, Ausztrália, Spanyolország, Magyarország, Madagaszkár

A Nyilas csillagjegy városai: Budapest, Stuttgart, Avignon, Toronto

nyilas csillagjegy
nyilas csillagjegy

 A Nyilas csillagjegy jellemzői:

Mindig valamiféle távoli célra lövi ki nyilát, hogy aztán üldözőbe vegye azt. Olykor meg is találja nyilát, ám gyakran teljesen letér az eredetileg kitűzött útról, mert valami eltereli figyelmét. A Nyilas (hasonlóan a Koshoz és az Oroszlánhoz) tűzjegy, azok közül is a legváltozékonyabb jegy. A Nyilast alapvetően nem is a cél, hanem maga az utazás, a kaland izgalma vonzza. A célba érkezés nem annyira érdekes. A Jupiter a Nyilas uralkodó bolygója. Ha kicsit tüzetesebben megvizsgáljuk Jupiter tekintélyt parancsoló alakját, mindenekelőtt egy fenséges, nemes lelkű, méltóságteljes alakot láthatunk.

Jupiter született színész, az Olümposz legkicsapongóbb, legerkölcstelenebb isteni lakója, aki folyton üldöz valamit vagy valakit – legtöbbször a nőket. Nem amiatt, mert kielégíthetetlen szexuális vágyai hajtják, hanem mert az eszményit keresi, az újdonság és az izgalmak lehetőségét, a kalandokat, a megoldatlan rejtélyeket, a megszerezhetetlent, az elérhetetlen célokat. Hajlamos attól tartani, hogy lemarad valamiről, valamit elmulaszt, legyen az egy könyv, egy nő, egy feladat, egy kreativitást igénylő munka.

Nyilasokkal lehet találkozni egy újonnan megnyílt szórakozóhelyen, étteremben, egy izgalmas film bemutatóján. Ösztönösen ráéreznek, mindenre, ami a későbbiekben hatalmas népszerűségnek örvend. Gyakran ők teremtenek divatot, mindenkit megelőzve és hangot is adva elismerésüknek. Senki sem köt, olyan élvezettel ismeretségeket, mint a Nyilas. Nagyon jó érzéke van ahhoz, hogy kiszimatolja a jó lehetőségeket, míg mások a hajukat tépik már mérgükben, a Nyilasnak szinte az ölébe pottyannak a lehetőségek.

Jellemzi őket a hirtelenség, a meggondolatlanság,a kiszámíthatatlanság, vagyis mindaz, ami lehetővé teszi, hogy belevesse magát a kínálkozó lehetőségekbe. Legnagyobb ellensége az unalom és hamar rá is unnak dolgokra. Ő nem ismeri azt a szót, hogy kitartás. Számára ez az unalommal egyenlő, számára végtelen unalmas, ha ugyanazt a dolgot kétszer el kell végeznie, hisz a Nyilas számára magának a folyamatnak kell izgalmasnak, vérpezsdítőnek lennie. A Nyilas az unalomnál talán csak a korlátokat gyűlöli jobban. Az ultimátumok pedig végképp riasztóan hatnak rá. A Nyilasnak létfontosságú a veszély és egy kis lázadozás a társadalmi erkölcsök ellen. Imádja kockára tenni szerencséjét.

A Nyilas csillagjegy imád szerepeket játszani és minél drámaibb, annál jobb.

Nyughatatlanul keresi, hogyan érhetné el céljait: más és más utakon, szerepekben, viselkedéssel, technikákkal. A változatosság, utazás, állandó szellemi stimuláció és ismeretlen tájak felfedezése: ezek jelentik számára a boldogságot. Nem bírja folyton ugyanazokat a köröket róni végeérhetetlen monotonsággal. Vérmérséklete rendkívül lobbanékony. Félelmetes tud lenni, ha haragjában kitörni készül, ám amint dühe elmúlik, újból vidámmá, kedélyessé válik. Nem lehet rá neheztelni. Ő sem forral sosem bosszútervet, mint például a Skorpió és nem nyalogatja sosem sebeit, mint a Rákok. Amint kiadja dühét, be is fejezi.

A tűzjegyűek érzései mindig őszinték. Nem egy ideálhoz, hanem a valósághoz azok. A barátság az egyik kulcsszó a Nyilas esetében. Gyakran szerelmét is barátjának tartja, mivel a barátság végső soron többet jelent számára. A nagy érzelmi kitöréseket, a Nyilas különösen zavaró hatásúnak tartja. A családias életmód is megrémíti. Már a gondolatára is meg tud borzongani. A Nyilas szíve mélyén ott a vágy, hogy felfedezze és megértse az életet. A Nyilas, hasonlóan az Oroszlánhoz, vallásos jegy. Számára az élet különös és érdekfeszítő valami, amivel játszani lehet és élvezni. A Nyilas állandóan figyeli az embereket, nagyon ironikus és lényeglátó.

A Nyilas árnyoldala csillagjegy:

A nagy Ígérgető szerepe. Ő az, aki egyszerűen mindenkinek mindent megígér, ám legritkább esetben tartja be azokat. Ám ha valaki neki tesz ígéretet, arra folyton emlékezteti az illetőt. Másik nehéz tulajdonsága: a kötelezettségek előli menekülése.

A szerelmes Nyilas csillagjegy:

Vonakodik házassági vagy hasonló fogadalmakat tenni. Az ő igazi szerelme a nyitva álló lehetőségek sokasága. Egy elvált Nyilas pedig szinte egészen bizonyos, hogy nem köt újra házasságot, hisz fél, hogy újra megsérül. Ettől függetlenül a Nyilas, noha elsőre nem tűnhet túl vonzó társnak, mégis ha valaki megismeri, rájön, hogy rendkívül szórakoztató partnerre lelt. Mellette az élet csupa izgalom és kaland, csak vigyázni kell, hogy nehogy kalitkába zárjuk, mert akkor el fog menekülni.

A gyermek Nyilas csillagjegy:

Lelkesedő, jószívű, nyitott. Állatbarát, minden állatot hazavisz. Erősek az érzelmi hullámzásai az élet valamennyi területén. Szeret a közösségért dolgozni, de ugyanakkor lázadó, hangadó. Érdekli a történelem, a filozófia. Vonzódik a vallások felé is. Erős a mozgásigénye, jó sportoló válhat belőle. Nagyon közlékeny, néha túlzott mértékben is, nehezére esik hallgatni. Fontos nevelésében a kötelességre és alaposságra nevelni. A füllentésről le kell szoktatni. Hajlamos környezetét utánozni. Szereti az ünnepeket és igényli, hogy őt is ünnepeljék. Szereti a játékokat, hisz számára az élet is egy játék.

A szülő Nyilas csillagjegy:

Alapvetően haverja, barátja gyermekének, de elvárja tőle a tiszteletet. Ez így azonban ellentmondásokat, gondokat okozhat. Nehezen tűri gyermeke önállósodási törekvéseit – bár viszonylag nagy szabadságot ad neki. Változékony hangulatára kell odafigyelni, mert az gyermekét megviselheti. Törekednie kell arra, hogy betartsa, amit gyermekének ígér. Nehezen tűri, ha gyermekét bántják, szidják, ilyenkor mindig kiáll mellette.

További érdekességek a Nyilas csillagjegyről:

Oroszlán csillagjegy

Vízöntő csillagjegy

Mérleg csillagjegy

Kos csillagjegy

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here