Mérleg csillagjegy (Mérleg horoszkóp)

mérleg csillagjegy
mérleg csillagjegy

A Mérleg csillagjegy a szeptember 23 és október 23 között születettekre érvényes.

Az Igazság Bajnoka, azaz a Mérleg csillagjegy főbb jellemvonásai:

házasságpárti, idealista, harmóniára törekvő, kezdeményező, együttműködő, diplomata, elemző, jó ízlésű, jó a szépérzéke, érzékeny, okos, romantikus, jó szervezőkészségű, gyűlöli a magányt, kishitű, hiú, játszmázós, manipulatív, néha álszent, érzéseit hajlamos elfojtani, sokszor döntésképtelen, hízelgő

A Mérleg csillagjegy évszaka: Ősz

A Mérleg csillagjegy eleme: Levegő

A Mérleg csillagjegy állata: páva, flamingó, fecske, vörösbegy, fülemüle, aranyhal, lovak

A Mérleg csillagjegy ásványa: rózsakvarc, jade, topáz, gyémánt

A Mérleg csillagjegy féme: Réz

A Mérleg csillagjegy színe: világoszöld, kék, rózsaszín

A Mérleg csillagjegy testrészei: derék, vese, bőr

A Mérleg csillagjegy betegségei: fejfájás, egyensúlyzavar, mozgásszervi panaszok, visszérgyulladás

A Mérleg csillagjegy száma: 6

A Mérleg csillagjegy napja: Péntek

A Mérleg csillagjegy országa: Kína, Tibet, Japán, Ausztria, Egyiptom, Líbia, Argentína

mérleg csillagjegy
mérleg csillagjegy

 A Mérleg csillagjegy:

A Mérleg uralkodó bolygója a Vénusz, a szerelem és szépség istennője, ezért azt is gondolhatnánk, hogy a Mérleget legjobban a szerelem érdekli. Ez félig meddig igaz is. De ne tévesszük szem elől, hogy a Mérleg uralkodó eleme a levegő, a levegőjegyűeket pedig minden másnál jobban érdeklik az eszmék és gondolatok. Így aztán a Mérleg jegyűek gondolatvilága tele van tökéletes, idealista, csodálatosan harmonikus elképzelésekkel a szerelemről és a házasságról, aminek következtében elég hamar csalódik. De idealista gondolkodásmódját sosem adja fel! Az udvarlás, pláne a lánykérés is csakis ideálisan történhet nála, stílusosan, szép szavakkal, finom illatokkal, gyertyákkal, virágokkal, csodálatos körítésben. Érdemes megjegyezni, hogy tévhit, hogy a Szűz a legmaximalistább jegy! Nem! A Mérleg az!

A Vénusz bolygó az asztrológiában a kapcsolatok iránti vágyat fejezi ki, ezért a legtöbb Mérleg ritkán marad hajadon. Szinte gyermekkoruktól kezdve szövögetik szebbnél szebb, csodálatosnál csodálatosabb képzeteiket majdani házasságukról. A Mérleg jegyűek számára mindennek jelentősége van, különösen vonzódnak az esküvői ceremóniához. De nemcsak az emelkedett eseményeket idealizálja a Mérleg, a hétköznapokat is megpróbálja platóni ideák szintjére emelni.

A Mérleg csillagjegy az Igazságbajnoka, nem véletlen hát, hogy szimbóluma a kiegyenlített serpenyőjű mérleg.

Életét a folyamatos egyensúlyozás tölti ki, minden szinten! Számára égetően fontos az egyenlőség és tisztesség. Emiatt borzasztó nagyokat csalódik az emberekben, idealizmusa újra és újra beleütközik a tökéletlen világ durva, számára idegen realitásába. Az egyenlőség elvét a párkapcsolatában is vallja. Ha teszünk neki egy szívességet, egészen bizonyos, hogy viszonozni fogja. Egész életében keresi a tökéleteset, hiszi, hogy egyszer majd megtalálja a tökéletes munkahelyet, a tökéletes társat, a tökéletes környezetet, ahol nincs durvaság, kegyetlenség és mindenki kedves, jóindulatú és boldog! Folyamatosan keresi a jót, a szépet és az igazat. Így folyamatos keresésben és mozgásban van.

A Mérleg csillagjegynek fejlett a kezdeményezőkészsége, szüksége van arra, hogy céljai legyenek.

Ebben hasonlít a Rákra, Bakra és Kosra. A Mérleg céljai eléréséhez azonban sosem használ erőszakos eszközöket. Ő a „finom irányítás”híve. Úgy vesz rá másokat, hogy neki segítő kezet nyújtsanak, hogy a másik szinte elhiszi, hogy nem is a Mérleg, hanem az ő ötlete volt eredetileg. Annyira figyelmes, visszahúzódó és szerény tud lenni. Nem csoda, hogy a Mérlegek híresek diplomáciai érzékükről. A nyíltabb, közvetlenebb típusú emberek sokszor egy szavát sem hiszik és álszentnek, hízelgőnek gondolják. A Mérleget sokszor csak az a szándék vezérli, hogy mindenki kedvelje és szeresse őt. A dolgokban pedig valóban képes meglátni a szépet és a jót, hisz ezt keresi egész életében! Erre vágyik!

Érdekes megfigyelni a Mérlegek „királyi többesét”, amit előszeretettel használnak. Ennek oka van! Fejlett diplomáciai érzéke révén tudja, hogy sokkal jobban jár, ha az embereket a saját oldalára állítja, mintha az ellenséges frontvonalra sorakoztatná fel őket. Egyébként is irtózik a vitáktól és a veszekedésektől. Kerüli az érzelmi viharokat és retteg attól, hogy valaki nem szereti. Diplomata énje, kedves figyelmes közönséget biztosít beszélgető partnere számára. Nem feltétlenül álszenteskedés tőle, mikor nem mondja ki, ha valamivel nem ért egyet, inkább a béke és nyugalom megőrzésére való törekvése diktálja ezt neki.

Sokszor azonban az oly empatikus Mérlegek épp hatalmas megértésük következtében nem tudják kifejezni saját érzéseiket, hisz annyira a többiek érzéseire összpontosítanak. Negatív érzelmeiket pedig szinte el sem tudják elviselni. A tökéletes harmóniáról alkotott elképzelésébe nem férnek bele negatív érzések, mint például undor, düh, harag vagy féltékenység. Inkább elfojtják ezeket, amik sokszor depressziós és egyéb pszichoszomatikus tünetekben vagy pusztán egy-egy véletlen elszólásban, de mégis csak a felszínre törnek.

Az élet zordsága elől párkapcsolatába és barátaihoz menekül, akikkel emiatt könnyen kerül függőségi kapcsolatba. A Mérleg híresen döntésképtelen, ami nem határozatlanság, hanem a másokhoz való igazodás és számtalan tényező figyelembe vétele miatt történik. Ne akarjunk hát erőszakkal kiszedni belőle egy határozott választ, mert nem fog menni! Általában a Mérlegeket kedvelik az emberek, talán éppen rugalmasságuk és kedvességük miatt!

A Mérleg horoszkóp árnyoldala:

A Félénk Szűz szerepe. Ebben a szerepkörben tulajdonképpen a Mérleg csak hódolókat gyűjt, imádókat, akikkel nincs hosszú távú terve, sőt semmilyen terve sincs. De mindent bevet, amit csak lehet, bájosságot, kitűnő udvarlási készséget, csillogást, ösztönös megérzéseit és ráhangolódását a másikra és azt a képességét, hogy elhiteti, hogy a másik számára az egyetlen a világon. Azonban abban a pillanatban, ahogy a másik kicsit jobban fellelkesül már hoppon is maradt, mert a Mérleg hirtelen hűvössé és távolságtartóvá válik. Az elérhető áldozat számára nem cél többé. A Mérleg össze is tudja ugrasztani imádóit, hogy egy kis izgalmat vigyen életébe, miközben persze önmagát sajnáltatja. És értetlenkedve áll a kialakult probléma előtt. És hogy miért teszi mindezt? Mert vágyódik az elismerés, a szeretet után és gyűlöl egyedül lenni. Egyetlen kiút van az előbbiek kiküszöbölésére, nevezetesen, ha megtanulja jobban becsülni önmagát, ekkor ugyanis már nem lesz szüksége másokra, hogy önbizalmát növeljék hódolatuk által.

A szerelmes Mérleg csillagjegy:

A Mérlegek szinte mindig szerelmesek. Számukra az az ideális kapcsolat, amelyikben folyamatos a kommunikáció és megvan a harmónia. Legkevésbé sem élvezik az ajtócsapkodással, tányértöréssel fűszerezett, viharos kapcsolatokat. Néha gondot okozhat, hogy túlságosan elemzőek. Minden problémát túlságosan intellektuálisan közelítenek meg. Képes órákig beszélgetni a kapcsolatukról, hogy mi tetszik neki és mi nem, hogyan lehetne jobbá tenni azt. Némely Mérleg annyira komolyan veszi az összetartozást, hogy szinte összeomlik attól, ha egyedül kell lenniük vagy aludniuk. Romantikus alkatok.

További cikkek a Mérleg csillagjegyről:

Ikrek horoszkóp

Vízöntő horoszkóp

Oroszlán horoszkóp

Nyilas horoszkóp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here