Kos csillagjegy (Kos horoszkóp)

kos csillagjegy
kos csillagjegy

A Kos csillagjegy szülöttei március 21 és április 20. között ünneplik születésnapjukat.

A Kos csillagjegy legfontosabb jellemvonásai:

A kos lendületes, dinamikus, aktív, kezdeményező, irányító, cselekvő, határozott, függetlenségre törekvő. De a kos csillagjegyre jellemző az is, hogy esetenként felszínes, erőszakos, akaratos, önző és kíméletlen.

A Kos csillagjegy évszaka: Tavasz

A Kos csillagjegy eleme: Tűz

A Kos csillagjegy állata: kos, kecske, sas, héja, cápa, farkas, párduc

A Kos csillagjegy ásványa: ametiszt, okker, rubin, gránit

A Kos csillagjegy féme: nikkel, vas

A Kos csillagjegy színe: vörös, bíbor

A Kos csillagjegy testrészei: fej, központi idegrendszer, agy

A Kos csillagjegy életfunkció: látás

A Kos csillagjegy betegségei: vakság, fejfájás, álmatlanság, szem-, fül-, fogfájás

A Kos csillagjegy száma: 7

A Kos csillagjegy napjai: kedd

A Kos csillagjegy országai: Poroszország, Dánia, Anglia

A Kos csillagjegy városai: Berlin, Marseille, Nápoly, Firenze, Verona, Padova, Krakkó

kos csillagjegy
kos csillagjegy

A Kos csillagjegy és a munka:

A kos csillagjegy nem tűri a monotóniát. Irányító természet, ezért vagy vezető pozíció megfelelő neki vagy ha alkalmazott ténylegesen önálló kell, hogy legyen. Ragyogóan alkalmas új rendszereke bevezetésére. Pályái: katona, rendőr, tűzoltó, sebész, hentes, tornatanár, versenyző, edző.

A Kos jelleme:

A Kos csillagjegy a legmegfeszítettebben dinamikus, erősen extrovertált jegy. Kezdeményez, és nyomban kivitelez. Nagy erővel hatni, alakítani kíván, nagy lendülettel és meredek ívben. A nagy energiakifejtés folytán a belső feszítő erő idővel kimerül és hirtelen beáll az abbahagyás vagy a letörés. Jellemzője a lendület. Dinamikus, aktív, akarata megvalósítására törekszik, akár erőszakkal is. A Kos extrovertált, kezdeményező, rögtön kivitelez. Cselekszik. Néha rombol, nem akarattal. Csak a célt látja maga előtt. Hat a világra és alakítja azt. Az átlagosnál hamarabb kimerül és abbahagyja. Úttörő, de túlzásban erőszakos is lehet. A Kos a következményekkel nem törődik. Vakmerő és meggondolatlan.

A Kos a veszteségekkel nem törődik.

Mindig újrakezd. A múlt nem érdekli, csak a jövő. Tanulási feladata az, hogy meg tudjon állni. A Kos csak szemtől szembe támad. Nem tűri a megalkuvást, nem köt kompromisszumot. A Kos gyors, rohan és ebből következően gyakran elvéti a dolgok arányát. Felszínes, nincs sok kitartása. Kritikus, de a feléje érkező kritikát támadásnak veszi. Veszíteni nem tud. Tapintatlan, tiszteletlen, mértéktelen. Gyenge a diplomáciai érzéke. Önálló, imponáló, határozott akarat, egyenes jellem, naiv. Kevéssé rendelkezik emberismerettel, hiú és hiszékeny. Optimista. A Kos nagy becs-, és bizonyítási vágya van. Vezető, lelkesítő, önfeláldozó, nagy a tudásszomja és vállalkozó szelleme. Büszke, intelligens, periodikusan nagy a munkabírása. Tömegeket ragad magával, tréfás, de nem gúnyos, központi szerepre tör. Nagyvonalú, nem látja az árnyalatokat, részleteket. Szereti a regényes, változatos dolgokat, a kalandot, a politikát, közéletet, nyilvánosságot. Természetbarát, sportos és sportrajongót. Fejlett az intuíciója, a logika neki másodlagos. Inkább a fejével dolgozik, mint a kezével. A Kos élete a harc, a nyugalom elsorvasztja. Fontos neki a tekintély, kell, hogy tiszteljék. Kissé macho. Szívós, alapvetően jó egészségű. A Kos a célt keresi, nem a hasznot. Mindig függetlenségre törekszik, nehezen viseli a kötöttséget, házasságot.

A Kos csillagjegy árnyoldala:

Önző és kíméletlen, felfuvalkodott, dulakodó, nagyszájú, dicsekvő, hatalmaskodó, nyers, agresszív, gyűlölködő. Féltékeny, zsarnok, kapzsi, bosszúálló, türelmetlen, forradalmár, lázadó, összeesküvő, terrorista.

A Kos gyermek:

Akaratos, harcos, bajtársias. Tágas határokat igényel, de ezen belül pontos, szilárd korlátokat. Agresszív, de az agresszióját agresszióval csak növelni lehet. Szeret tervezni, de hamar csügged. Hirtelen, lobbanékony, erőszakos, de soha nem alattomos. A következményekkel nem törődik ezért ön- és közveszélyes is lehet. Illemre és tapintatra kell tanítani és szoktatni. Hősies, bátor, vakmerő. Korai szexualitása van – már 1-2 éves kortól. Hiszékeny. Sportoltatni, versenyeztetni kell. Rövid távú célokat kell neki adni.

További cikkek a Kos csillagjegyről:

Melyik csillagjegy hová utazik szívesen?

Melyik csillagjegy kivel illik össze? 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here