Halak csillagjegy (Halak horoszkóp)

Halak csillagjegy
Halak csillagjegy

A Halak horoszkóp február 20 – március 20 között szülöttekre érvényes.

A Halak csillagjegy (a Halak horoszkóp) fő jellemvonásai:

Segítőkész, áldozatkész, zárkózott, nyugodt, barátságos, nőies, mimózalelkű, szűkszavú, féltékeny.

Halak évszaka:              Tél

Halak minősége:          Negatív, labilis

Halak eleme:                 Víz

Halak állata:                   Teknős, halak, sirály, kagyló, ló, hattyú

Halak ásványa:             Topáz, korall, zafír, kova

Halak féme:                  Ón, cink

Halak színe:                   Ibolyakék (barna, zöld)

Halak országa:              Portugália, Normandia, Málta, Sri Lanka

Halak városa:                Regensburg, Sevilla, Worms

Halaktestrészei:         Lábfej, talp

Halak betegségei:       Meghűlési hajlam, kéz-láb érzékenység, fogékonyság fertőzésekre, szenvedélybetegségek

Halak száma:                11

Halak napja:                  Csütörtök

 

A Halak csillagjegy külső jellemzői:

Alacsony vagy középmagas. Arca húsos telt. Szemei kissé kidülledtek. Álla kerek, viszonylag fejletlen. Tekintete baráti, segítő, együttérző, de kicsit mindig szenvedő és álmos. Fülcimpái az átlagnál érzékenyebbek, lábait szinte minden cipő feltöri. Sápadt, hízásra hajlamos, emiatt gyakran molett, de a Halak kettőssége miatt gyakran nagyon törékeny is lehet. Szép jegy, öregkorára kissé széteső.

A Halak csillagjegy és a munka:

Minden, ami lélekkel kapcsolatos segítés, gyógyítás, pld.: pszichológus, ápoló, orvos, természetgyógyász, művész, filozófus, gyógyszerész. Neptun miatt: hajós, halász, fényképész, portréfestő.

Halak csillagjegy
Halak csillagjegy

A Halak csillagjegy jelleme:

Alapvető tulajdonsága a lelki együttérzés. Segítőkész és áldozatkész. Ő az Önfeláldozó, de zárkózottsága miatt sokszor félreértik, nem lesz ez mások számára annyira nyilvánvaló. Gyakran befolyásolható, kaotikus, szétfolyó, irreális. Élő mintaképe a hangtalan tűrésnek, a szenvedésnek. Rendkívül zárkózott, némán szenved. Emiatt nem értik meg, de nem is tesz semmit azért, hogy megértsék. A kriminológiában a tipikus áldozat. Határtalan fantáziavilágba menekül. Szűkszavúsága miatt sokszor harapófogóval kell kihúzni belőle azt, amit gondol. Nehezen kiismerhető, sokszor önmagával sincs tisztában. Hajlamos kábítószerhez vagy gyógyszerekhez menekülni. Mindenben lemondó, a komoly akadályokkal nehezen küzd meg, hamar feladja a játszmát. Képtelen harcolni, másokat nem tud meggyőzni, mert megsajnálja őket. Nincs benne elég keménység, emiatt ellenállásra is alig képes, legfeljebb védekezni próbál. Könnyen elsírja magát. Mivel magából indul ki, a világtól is azt az áldozatot várja, amit ő nyújt, ám éppen emiatt érik a legnagyobb csalódások. Mimózaszerű érzékeny lelkülettel rendelkezik. Rendkívül befolyásolható, ha rossz társaságba keveredik, önkéntelenül is bűnbe sodródik. Elfojtott indulatai dühkitörésekben jelentkezhetnek, ilyenkor nem tudja, mit mond vagy tesz. Kimondottan kedélyember, külső hatásokra erősen reagál.

Jó szomszéd, vendéglátó, szerény, igénytelen, jóakaratú, jóindulatú, segítőkész és emberszerető. Felfogóképessége kicsit lassú, de amit egyszer megtanult, nehezen felejti el. Kettősségének megfelelően sokoldalú. Sorsában sok a hirtelen változás. Nyugodt, barátságos modorával megjelenésével tiszteletet és tekintélyt tud tartani. Művészi érzékük fejlett, különösen a táncban, zenében, festészetben, színészetben és költészetben képes feloldódni.  Jó a szín és formaérzéke.

A Halakban mindig van nőiesség:

Házastársát gyakran tekinti tulajdonának, ezért nagyon féltékeny típus. Szexualitását a gyerek utáni vágy hajtja. Nagyon nagy a tisztaság igénye, nagyon körülményes.

A Halak csillagjegyű Gyermek:

Hatalmas lelke miatt túlérzékeny. Nem szereti a nyüzsgést és a hangos zajokat. Könnyen elsírja magát, de nem kell leszoktatni erről. Nagyon fél a magánytól. Hajlamos az eltunyulásra és befolyásolhatósága miatt figyelni kell, kivel barátkozik. Álmodozó, a valóságot gyakran összemossa álmaival.

A Halak csillagjegyű Szülő:

Imádja gyermekét, sőt rendszeresen rátelepszik. Sokkal erősebben kötődik hozzá, mint ami egészséges lenne. Leginkább folyamatos aggodalmaskodásában jelenik ez meg. Körülményes gyermeki ellátásában. Nevelése következetlen.

További érdekességek a Halak csillagjegyről:

Bika csillagjegy

Rák csillagjegy

Skorpió csillagjegy

Bak csillagjegy

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here