Bika csillagjegy (Bika horoszkóp)

bika csillagjegy
bika csillagjegy

A Bika csillagjegy: április 21 és május 21 között érvényes.

A Bika fő jellemvonásai:

A bika csillagjegy türelmes, béketűrő, nyugodt, stabil, elégedett, élvhajhász, realista, érzéki, szenvedélyes, igényes, bizakodó, vallásos, erős, hallgatag, határozott, hűséges, ragaszkodó, naiv, gyerekes, előítéletes, gyűlöli a játszmázást. De a bika csillagjegy önelégült, lusta, iszonyú nyugodt, nehezen bocsát meg, kételkedő, cinikus, óvatos.

A Bika csillagjegy évszaka: Tavasz

A Bika csillagjegy  eleme: Föld

A Bika csillagjegy állata: kecskebak, galamb, marha, őz

A Bika csillagjegy ásványa: korall, smaragd, achát, alabástrom

A Bika csillagjegy féme: réz, bronz

A Bika csillagjegy színe: rózsavörös, világoskék, rózsaszín

A Bika csillagjegy testrészei: nyak, torok, nemi szervek

A Bika csillagjegy életfunkciója: hallás

A Bika csillagjegy betegségei: hallással kapcsolatos problémák

A Bika csillagjegy száma: 6

A Bika csillagjegy napja: péntek

A bika csillagjegy országa: Lengyelország, Írország, Ciprus, Svájc, Svédország

A bika csillagjegy városai: Hannover, Lipcse, Palermo, Dublin, Zürich

bika csillagjegy
bika csillagjegy

A Bika csillagjegy és a munka:

A Bika csillagjegy tipikus igavonó. Hosszú időn át képes elképesztően nagy teljesítményre. Sok az üzletember közöttük az anyagi világ miatt, ám sosem kockáztat. Biztosra megy. A Bika csillagjegy szereti a természetet és a hozzá kapcsolódó munkát. Fontos neki az élelem és az élelmezés. Vendéglátó-, szolgáltatóiparban remekül érzi magát. Fejlett az esztétikai érzéke, ezért a divatszakma, építészet, kárpitosság, lakberendezés is közel áll hozzá. Edzőnek nem jó, mivel túl lassú, bár nagyon alapos.

A Bika csillagjegy jelleme:

Reális, ragaszkodó, esetleg birtokló. Jó evő-ivó, ínyenc. Nyugodt, barátságos, békés, kitartó, szívós. Ritkán ugyan, de ki lehet hozni a sodrából. A Bika megfontolt, mindent megvizsgál. A reformokat és új eszméket nehezen fogadja el, ilyenkor tartózkodóvá válik. Családcentrikus, jó családanya és családapa. Lassú vérmérséklete miatt nehézkes, kényelmes, passzív. Alapos, elővigyázatos, lelkiismeretes, megbízható. Nem szeret előtérbe kerülni, szerepelni. Kivár, türelemmel, lassan, de biztosan halad céljai felé és el is éri azt. Mindenhez hűséges. A Bika magas szinten: határozott, erős akaratú, szívós és kitartó. A Bika türelmesen kivár, kemény az önuralma, jó a diplomáciai érzéke. Nyugodt és jóindulatú. Tipikus nyárspolgár. Az ellentmondásokat nem tűri. Nagyon nagy az igazságérzete. Őszinteségre mindig megbocsát, de ha hazugságon kap valakit, akkor örök életre megharagszik. Naiv, szinte gyermeki. Nagyvárosok helyett jobban szereti a vidéket. Jó háziasszony. Szereti a jólétet, a fényűzést, a szépet. Takarékos, nem kockáztat. A Bika egzisztenciája fejlődése is lassabb, de annál tartósabb. A sürgős, rendszertelen munka idegesíti. Konzervatív, főleg a politika, vallás terén. Nehezen barátkozik, ha mégis, akkor egy életre. Nagyon távolságtartó, még a legszorosabb kapcsolatokban is. Nagyon jól koncentrál, tárgyilagos, de mindig igaza kell, hogy legyen. Jó a zenei érzéke, szeret énekelni.

A szerelmes Bika:

Gyengéd, figyelmes, nem tipikusan tüzes szerető. Inkább érzéki, ezért nem is lehet lerohanni. Nagyon fontos neki a testi érintés. Az élvezet, a szexualitás abszolút prioritást élvez. Állhatosság és hűség dolgában verhetetlen, de egyúttal féltékeny típus, akár zsarnokká is válhat.

Az árnyék Bika:

A hétköznapokban a tolerancia hiánya figyelhető meg. Nehezen fogadja el a Bika a tőle eltérő nézőpontot. Emiatt válik vallás tekintetében könnyen fanatikussá. Sokszor annyira csőlátó, hogy csak a pirosat veszi észre. Másik negatív jellemvonása, hogy hajlamos kihasználni embertársait.

A Bika csillagjegyű gyermek: 

Bűbájos, aranyos, lassú, játékaihoz ragaszkodik. Békés, de ha kitör, akkor tör-zúz, rombol. Nagy az igazságérzete, igen fogékony. Egész életre csalódhat. Nem szeret egyedül lenni és igényli a harmonikus környezetet. Az átlagnál nagyobb a szeretetéhsége, elkeseredik, ha nem kap eleget. Igényli a kényeztetést, nyugalmat, csöndet, természetet. Igényli a szülői kontaktust is. Nehezen, de alaposan tanul. Meg kell azonban őt tanítani dönteni, választani és az új helyzeteket elfogadni.

A Bika csillagjegyű szülő:

Türelmes, áldozatkész, kényeztető, nehezen válik le gyerekéről, alapvetően nem fogad el önállósági igényeket (például inkább a saját vállalatába felveszi). Nem tűri az ellentmondást, inkább „megveszi” a gyereket.

További cikkek a Bak csillagjegyről:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here