Bak csillagjegy (Bak horoszkóp)

bak csillagjegy
bak csillagjegy

A Bak csillagjegy a december 22 és január 20 között szülöttekre érvényes.

A Kötelesség Embere, azaz a Bak csillagjegy legfontosabb jellemvonásai:

nagy önfegyelemmel bír, logikus, céltudatos, szigorú, kedveli a kihívásokat, sosem adja fel, kitartó, kötelességtudó, precíz, de bizalmatlan, zárkózott, hallgatag és mogorva is lehet.

A Bak csillagjegy évszaka: Tél

A Bak csillagjegy eleme: Föld

A Bak csillagjegy állata: kecske, szamár, öszvér, teve, holló, varjú, vakond

A Bak csillagjegy ásványa: ónix, holdkő, bazalt, szén

A Bak csillagjegy féme: ólom

A Bak csillagjegy színe: fekete

A Bak csillagjegy testrészei: térd, könyök, csontok

A Bak csillagjegy életfunkciója: nevelés

A Bak csillagjegy betegségei: térd-, könyök-, csontbántalmak, emésztési és anyagcserezavarok, reuma

A Bak csillagjegy száma: 3

A Bak csillagjegy napja: szombat

A Bak csillagjegy országai: Bulgária, Mexikó, Anglia, Görögország

A Bak csillagjegy városai: Oxford, Augsburg, Varsó, Moszkva

 

bak csillagjegy
bak csillagjegy

A Bak csillagjegy és a munka:

Olyan munkák illenek hozzá, amelyek erős személyiséget igényelnek, erős szellemet, logikát, szigorúságot, önfegyelmet. Emiatt sok tudós, kutató található köztük. Fontos, hogy nem csapatmunkás, kifejezetten egyedül végezhető feladatkörök valók neki. Ért a kereskedéshez, de ő sem hajlamos kockáztatni. Nagy, de stabil méretekben gondolkodik – neki való a kötvény, a részvény nem. Jók számára a kővel kapcsolatos munkák (bányász, bányamérnök, sírkőfaragó) csonttal, körömmel, hajjal kapcsolatosak (fogorvos, bőrgyógyász, pedikűr, manikűr). Nagyon jó stratéga emiatt nagyon alkalmas politikusnak. Jó gazdálkodókészsége miatt jó földművelő, és jó neki az építészet is.

 A Bak csillagjegy jelleme:

Semmi fáradtságot nem kímél, hogy saját magát feladatainak ellátására alkalmassá tegye, vagyis magát lelkileg folyton átgyúrja, hogy az eléje tornyosuló akadályokat ilyen módon, passzívan elhárítsa. Emiatt a passzív akadályelhárítás miatt nevezik diplomata jelnek. A Bakban az hat kifelé, amit a lélek önmagában kitermelt. Fáradtságosan építő jel, s az önmagának való építésben elvonuló, elzárkózó.

A Bak jellemzője a „kötelesség” gondolat. Rossz esetben a hideg, kegyetlen törtetés. Szimbóluma lehet a hegymászó, aki szívós, már-már csökönyösen kitartó. A Bak maximalista, ő az, aki valóban a tökéletességre törekszik. Csak a fontosat és az alapvetőt tartja szem előtt. A részletkérdésekkel nem foglalkozik, ezt másra bízza, ám behajtja, figyelemmel követi, hogy jól megcsinálták-e. Gyűlöli a kicsinyességet, mindig nagyvonalú, de csak ha ő azt fontosnak tartja. A Bak erős a becsvágya, emiatt hajlamos törtetni. Fontos neki a kitüntetés, a rang, a hatalom. Amit elkezd, soha nem adja fel, bármilyen nehézséget leküzd. A könnyű eredményeket nem becsüli. Feladatorientált, anélkül nem is bír élni. A sikertelenség nem bénítja meg, hihetetlen türelemmel lát neki újra a feladatnak, és kezdi elölről.

A Bak csillagjegy hatalmi törekvései miatt akár az erőszaktól sem riad vissza, ezért gyakran kegyetlennek tartják.

Pedig nagyon érzékeny, mély érzésű, ám problémát okoz neki ennek felvállalása. Fő célja az anyagi javak megszerzése és megtartása, ami miatt a többi jegynél nagyobb benne a felelősségtudat, és mivel a környezetéért is felelősséget érez, smucigsága mögött mások féltése rejlik. A Bak még akkor is hűvös, józan esze van, amikor idealista. Ez mindig gátolja abban, hogy lelkesedjen, lángoljon, ez tartja vissza a kalandoktól is. Ő a munka, a kötelesség, embere, sosem bízza a sorsát a szerencsére.

Pontos, precíz, felelősségtudó. A Bak lassan fog a feladatokba, előbb óvatosan, elővigyázatosan megvizsgálja a körülményeket, átnézi a lehetőségeket, türelemmel kiismeri a célhoz vezető lehetséges utakat, ám aztán minél jobban belemerül a munkába, annál jobban élvezi azt. Sokszor ismétel, gyakorol, amíg tökéletesen nem tudja, emiatt rögeszméssé, rigolyássá válhat.

Ragaszkodik a környezetéhez, meggyőződéseihez, sőt szokásaihoz is. Pesszimista. Mindig felkészül a rosszra, hogy nehogy csalódnia kelljen. Az új dolgokkal, emberekkel bizalmatlan, és az élettől sem vár túl sokat. A mellékvágányokat kerüli a beszédben és a cselekedeteiben is. Fontos számára, hogy tiszteljék őt, és ha ez elmarad, hallgatag, mogorva, gyanakvó és önző is lehet.

A Baknak jó üzleti érzéke van, mindenből pénzt tud csinálni.

Temperamentuma mélabús, emiatt nehezen lehet kihozni a sodrából, ám ha megharagszik, sok idő kell, hogy lehiggadjon. Haragtartó és bosszúálló, ám ekkor sem alattomos. Akarata kemény, állhatatos, szívós és kitartó. Okos, jó diplomata és nagyon jó szervező. Az embereket hajlamos rangjuk, társadalmi helyzetük szerint megítélni. Kritikája erős és kemény.

A Bak egyszerű, takarékos és puritán, sőt ha kell, igénytelen is tud lenni. Hallgatag és szótlan, mindig magányosnak tűnik. Nehezen tudja szavakba önteni gondolatait, főleg ha érzelmekről van szó. Nehezen barátkozik, de ha egyszer valakit közel engedett magához, akkor ahhoz rendkívül hűséges. Nem avatkozik mások dolgába, de azt sem tűri, ha az övébe próbálnak beleszólni. Szereti a nyugalmat, igényli a függetlenséget, önuralma példás. Szinte aszkéta tud lenni. A Bak emlékezete kitűnő, objektív (Rákéhoz hasonlítva, akié szubjektív). Filozófiai képessége fejlett. Zárkózott, mindig álarcot visel. Nem szereti a hízelkedést, sem az álszemérmet. Nem látványosan, hanem mélyen szeret. Erotikája is hűvös, de harminc éves kora után szexuális igényei felerősödnek, akár szoknyapecér is lehet.

Szívós, hosszú életű. Megvesztegethetetlen, fejlett az igazságérzete, a pocsékolást sehogy sem tűri (akár fösvénnyé is válhat).

 A Bak csillagjegy árnyoldala:

Szellemileg korlátolt, merev, önző, kapzsi, bürokrata. Hideg, szívtelen, könyörtelen, állandóan elégedetlen. Gyáva, csúfolkodó, fukar, akár a brutalitásig erőszakos, közönyös.

Bak csillagjegyű gyermek:

A Bak gyerek nagyon alulértékeli magát, ezért már nagyon kicsi korától erősíteni kell az önbizalmát. Nagyon komoly, a korosztályánál érettebb, könnyen válhat magányossá – ám ez nem viseli meg nagyon. Jól meg van egyedül, de figyelni kell arra, hogy nagyon nagy az igénye a valódi, nem csöpögős szeretetre. Álarca gyerekkorában még kissé képlékeny, mögé lehet látni.

Általában csendes, és ami érdekli, abban nagyon szorgalmas. Már ekkor megbízható. Nehezebben tanul, de nagyon alaposan. Fontos őt megtanítani, lazítani, játszani és a megbocsátás képességére. Gyerekként beteges lehet, figyelmet kell fordítani az immunrendszer erősítésére. Ezt azonban felnőttkorára kinövi. Az átlagnál hajlamosabb a gerincferdülésre.

Bak csillagjegyű szülő:

Maximalista. Abszolút következetes, mindent ki akar hozni a gyerekéből, ami benne rejlik. Ez gondot okozhat, ha a gyerek nem akarja. Nem engedi a gyereket lazítani és ez komoly gond. Nagyon szigorú és igazságos. Legnagyobb problémája gyengédségének kimutatása gyermeke felé. Pesszimizmusát aggodalmaskodás formájában a gyerekre is rávetítheti.

További érdekességek a Bak csillagjegyről:

Szűz csillagjegy

Bika csillagjegy

Skorpió csillagjegy

Halak csillagjegy

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here