Milyen ruhát vegyek fel esküvőre? – tippek Nőknek

Tombol a nyár ilyenkor sűrűn kapunk meghívást esküvőkre. Szinte mindannyiunk fejében átfut, vajon milyen ruhát vegyek fel a ceremóniára és a lakodalomra? Mi segítünk! 😊

Fontos, hogy leginkább az elegáns és visszafogott ruhadarabok közül válogassunk az esküvőre. Olyan is előfordul, hogy a pár kiemeli, hogy milyen lesz az esküvő stílusa például laza farmeros, elegáns, vagy nagyon ünnepélyes. Ilyenkor ezt fontos figyelembe venned.

Templomi szertartás – milyen ruhát vegyek fel esküvőre?

milyen ruhát vegyek fel esküvőre
milyen ruhát vegyek fel esküvőre

Válassz olyan ruhát, ami nem mélyen dekoltált, ha a vállad ki van a felsőből mindenképp vegyél fel a templomba egy blézert.

Mi a helyzet a fehér ruhával?

A vendégek számára tilos a fehér ruha, hiszen csak a menyasszonynak szabad ilyenkor fehérben lennie. Válassz szép rózsaszínt, kéket, mentát, vagy esetleg sárgát. A kiegészítők lehetnek fehérek, a táskád és a cipőd is. Az ősszel, vagy télen tartott esküvőkhöz nagyszerű választás a méregzöld, vagy a rozsdabarna ruha.

Fekete

A fekete nálunk a gyász színe, ezért, ha nem muszáj esküvőn kerüld a fekete színű ruhák viselését. Persze az megengedett, ha egy színes ruhát feldob egy fekete csík, de hogy tetőtől talpig ebben a színben legyél azt felejtsd el!

Intenzív árnyalatok

milyen ruhát vegyek fel esküvőre
milyen ruhát vegyek fel esküvőre

A legjobb választás, pompázz élénk színű ruhában, viszont arra figyelj, hogy ne öltözd túl a menyasszonyt, hiszen a nagy napon nem te vagy a középpontban, hanem az ara. A piros színt kerüld!

Kihívó ruhák

Semmiképp se ess túlzásba még akkor se, ha szingli vagy. Próbáld megtalálni az egyensúlyt a nőies és a túl kihívó darabok között. Ne vegyél fel túl mélyen dekoltált ruhát, valamint nagyon rövid miniszoknyát. Az ilyen ruhadarabokkal csak a vendégek és a pár ellenérzését fogod kiváltani.

Nadrág szóba jöhet?

Igen, de nagyon elegánsnak kell lennie. Az üzletekben számtalan szép, különleges nadrággal találkozhatsz, amit, ha megbolondítasz egy különleges felsővel nagyon elegánssá válsz. A nadrághoz mindenféleképp a magassarkút válaszd!

Polgári szertartáson és a lakodalomban ugyanaz a ruha?

Természetesen maradhat rajtad az, ami a templomi és a polgári szertartáson volt rajtad. Ezt nem tiltja semmilyen szabály, nem kötelező átöltöznöd a lakodalomra. De arra persze figyelj, hogy a ruhadarab minden helyszínen megállja a helyét.

Milyen lehet a ruha anyaga?

Lehet akár csipke, selyem, organza, vagy épp egy metálszínű fényes anyag is. Sőt akár flitteres ruhát is felvehetsz, de persze csak a jó ízlés határáig.

Fontos a kényelem is!

Azért esküvő előtt nem árt fél napokat eltöltened a kiválasztott ruhadarabban, főleg, ha frissen vásárolt. Ha valahol szorít, nyom, vagy nem kapsz levegőt érdemes másikat választanod, hiszen hosszú órákon keresztül abba fogsz majd lenni. Ez igaz a cipőre is. Lehetőleg ne a zsír új magassarkút vedd fel, ami még be sincs törve. Az egyáltalán nem jó, ha végig szenveded a ruhád, vagy cipőd miatt az esküvőt.

Smink és haj

milyen ruhát vegyek fel esküvőre
milyen ruhát vegyek fel esküvőre

Mivel a ruhánál is fontos a letisztultság és az elegancia, így sminkben és frizurában is így érdemes nézelődnöd. Jó választás a bronzos árnyalat, de akár a barack és a bézs is. Ha nagyon letisztult és egyszerű a sminked nyugodtan feldobhatsz egy erősebb színű rúzst is.